Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Απάντηση σε δημοσίευμα από τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού


Με αφορμή δημοσίευμα του κ. Τερζή σε εφημερίδα του Νομού στις 3 Αυγούστου 2012 θα θέλαμε να δώσουμε κάποιες διευκρινίσεις και πληροφορίες σχετικά με την ύδρευση και άρδευση του Δήμου μας.

1ονΣχετικά με το νερό της Μόρνας σας ενημερώνουμε πως αρμόδιος είναι ο Σύνδεσμος Ύδρευσης ο οποίος και διαχειρίζεται το δίκτυο.

2ον. Ο αγωγός για την σύνδεση του Αιγινίου με το νέο δίκτυο του Συνδέσμου διακόπτεται ανάμεσα σε Καταχά και Κολινδρό διότι δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του, κάτι το οποίο είναι επίσης αρμοδιότητα του Συνδέσμου.

3ον. Άδεια εξόρυξης υδρευτικών γεωτρήσεων από την υπηρεσία υδάτων, είχε μόνο ο Σύνδεσμος Ύδρευσης.

4ον. Η σημερινή Δημοτική Αρχή με την βοήθεια της τεχνικής υπηρεσίας, κατέθεσε μελέτη υδρευτικής κατάστασης του Δήμου στην οποία εντοπίζει τα προβλήματα που υπάρχουν στις Δημοτικές ενότητες. Η Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε την κατασκευή και εξόρυξη 10 γεωτρήσεων και δεξαμενών.

5ον. Άρχισε η διαδικασία μελετών και αδειοδότησης των έργων αυτών, όμως  το Κοινοτικό Πρόγραμμα που ανακοινώθηκε το 2007 για έργα ύδρευσης έχει εξαντληθεί, και αναμένεται να ανοίξει.

6ον. Ο αγωγός από την γεώτρηση στα Ντεπόζιτα έγινε με μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου και η μόνη δαπάνη ήταν η αγορά των σωλήνων. Έγιναν οι απαραίτητες αναλύσεις και το νερό θα δοθεί προς χρήση μόνο σε περίπτωση βλάβης άλλης γεώτρησης ή ανεπάρκειας νερού.

Τέλος θεωρούμε φρόνιμο ο κάθε δημότης προτού αναφερθεί σε ορισμένες δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ να ενημερώνεται.


Εκ του Γραφείου Τύπου Δήμου Πύδνας – Κολινδρού