Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Πύδνας Κολινδρού με θέμα την ανάπτυξη της παράκτιας ζώνης μέσω του Τοπικού Προγράμματος Leader Αλιείας.


Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Πύδνας Κολινδρού την Τρίτη 5 Απριλίου 2011 συζητήθηκε το μέλλον της ανάπτυξης των παράκτιων περιοχών του Δήμου. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Ευάγγελος Πολύζος με τους συνεργάτες του , ο πρώην Δήμαρχος Πύδνας κ. Βασειλιάδης καθώς και εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης και της Πιερικής Αναπτυξιακής.

Στην συνάντηση τέθηκαν από τους εκπροσώπους των Αναπτυξιακών εταιρειών οι βασικές κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσει ο Δήμος προκειμένου να ανταποκριθεί στην μελλοντική πρόσκληση χρηματοδότησης του Leader Αλιείας που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί.

Ο Δήμαρχος αφού επισήμανε την ανάγκη προώθησης έργων που θα τονώσουν την αναπτυξιακή φυσιογνωμία της θαλάσσιας περιοχής δήλωσε πως ο Δήμος από την πλευρά του θα κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για να απορροφήσει τα κονδύλια που του αναλογούν. Οι υπηρεσίες του Δήμου είναι επαρκείς για την διαχείριση παρόμοιων προγραμμάτων μιας και ο Δήμος έχει λάβει την διαχειριστική επάρκεια από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό προβλέπονται παρεμβάσεις σε συγκεκριμένες περιοχές με σκοπό την αναβάθμιση τους και την προσέλκυση τουριστών. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή Κέντρου Τουριστικής πληροφόρησης στην περιοχή του επισκοπικού συγκροτήματος Λουλουδιών Κίτρους, η δημιουργία τουριστικού περιπτέρου στον Μακρύγιαλο, η αναβάθμιση και ανάδειξη του βήματος του Αποστόλου Παύλου στην Μεθώνη καθώς και η διενέργεια τοπικής πολιτιστικής εκδήλωσης Μυδοχαρά.
Πέρα από τα δημόσια έργα το πρόγραμμα θα προβλέπει και χρηματοδοτήσεις των ιδιωτών για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Οι υπηρεσίες του Δήμου τρέχουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ωρίμανση των σχεδιαζόμενων έργων αλλά σύντομα θα επιχειρήσει σε συνεργασία με τις αναπτυξιακές εταιρείας να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που θα προβλέπει το πρόγραμμα για τους ιδιώτες.
Ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Πολύζος μετά το πέρα της συνάντησης δήλωσε αισιόδοξος για την ανάπτυξη της Βόρειας Πιερίας παρά την οικονομική δυσπραγία που ταλανίζει την τοπική αυτοδιοίκηση. Η θαλάσσια ζώνη του Δήμου Πύδνας Κολινδρού σε συνδυασμό με το ορεινό κομμάτι στο οποίο θα γίνουν και πρόσθετες παρεμβάσεις αποτελούν σημαντικά πλεονεκτήματα, η αξιοποίηση των οποίων θα βοηθήσει  στην ανάπτυξη συνολικά της Βόρειας Πιερίας. Από την πλευρά μας θα κάνουμε το μέγιστο δυνατό για να συμβάλλουμε με τα έργα μας στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.