Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Μελωδικό ταξίδι σε «Διαδρομές» της Μουσικής Σκηνής Πιερίας


mousikes diadromesΜία ιδιαίτερη μουσική βραδιά στο πλαίσιο των 100 Χρόνων Ελεύθερης πόλης θα παρουσιάσει η Μουσική Σκηνή Πιερίας την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 19:45.
Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ», συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Κατερίνης και τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας. Η συναυλία είναι αφιερωμένη στην μνήμη του αξέχαστου συμπολίτη μας Νίκου Σπυρίδη (πρωτεργάτη της Μουσικής Σκηνής Πιερίας).
Η μουσική σκηνή  θα μας ταξιδέψει στο χρόνο με ένα πολυδιάστατο ρεπερτόριο που περιλαμβάνει τραγούδια από όλο το φάσμα των συνεργασιών της με καταξιωμένους συνθέτες όπως: Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Χατζηνάσιος, Δήμος Μούτσης, Γιάννης Σπανός, Μάνος Ελευθερίου, καθώς και τραγούδια από την παραγωγή «Ας ερχόσουν για λίγο».
Την σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Ανδρέας Μιχαήλ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
    ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μουσικοί:
Μπουζόυκι – μαντολίνο Παναγιώτης Λιμπανοβνός, Δαλαμπέκος Δημήτρης
Κιθάρα ακουστική : Ανδρέας Ζιάκας
Κιθάρα ηλεκτρική : Αθανάσιος Γατσιός
Μπάσο : Γιάννης Θεοχάρης
Τύμπανα: Σταύρος Αδαμαντίου
Πιάνο: Μπουσμαλής Βαγγέλης
Βιολί : Χρήστος Τασχουνίδης

Τραγουδιστές:
Αλέξανδρος Καλλιφατίδης
Γιάννης Ζαζόπουλος
Μαρία Φωτοπούλου
Μαρία Δραγασιά
Νίκος Πολυζόπουλος
Δημήτρης Δριστάς
Φιλιώ Ζέρβου
Θάνος Καραθάνος
Γιάννης Παπαδόπουλος
Επιμέλεια ενορχήστρωσης: Μπουσμαλής Βαγγέλης – Παναγιώτης Λιμπανοβνός.
Παρουσίαση προγράμματος – αφηγητής: Βασίλης Αγγελής
Προλογίζει : Καζταρίδης Ιωάννης
Καλλιτεχνική επιμέλεια – οργάνωση παραγωγής:
Αλέξανδρος Καλλιφατίδης, Χρήστος Τασχουνίδης, Nίκος Μανίκας, Γιάννης Ζαζόπουλος
ηψία – Φωτισμός : Αφοί Κοκκινίδη

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μιχαήλ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Μουσική Σκηνή Πιερίας αποτελεί μια Εταιρία Πολιτιστικού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα την Κατερίνη. Ιδρύθηκε στις 18/3/2006 με πρωτοβουλία Ερμηνευτών, Μουσικών, Συνθετών και Στιχουργών της Πιερίας (καθένας με τη δική του ξεχωριστή διαδρομή και ιστορία) με γνώμονα την εσωτερική ανάγκη για έκφραση, δημιουργία και πνευματικότητα.

Στην ίδρυσή της συμμετείχαν και άλλοι πολίτες με ιδιαίτερη ευαισθησία στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι και ζήλο για καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Εκτός από τα ιδρυτικά μέλη στην μέχρι τώρα διαδρομή της ενεργό δράση είχαν πολλοί Δημιουργοί, Μουσικοί, Ερμηνευτές και φίλοι της τέχνης, εν δυνάμει μέλη της Μουσικής Σκηνής.

Αξιόλογοι σταθμοί στην πορεία της Μουσικής Σκηνής Πιερίας αποτελούν οι συνεργασίες με τους κορυφαίους Έλληνες Συνθέτες Δήμο Μούτση (στο Συνεδριακό κέντρο Κατερίνης), Γιάννη Σπανό (στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου), με το Γιώργο Χατζηνάσιο (στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης).

Πολύ σημαντικές επίσης ήταν οι εκδηλώσεις με αξέχαστα, διαχρονικά Ελληνικά τραγούδια και ιδιαίτερα τα αφιερώματα στο Ρετρό και Αρχοντορεμπέτικο τραγούδι (Κάστρο Πλαταμώνα, Συνεδριακό κέντρο Κατερίνης, Χατζόγλειο Μέγαρο) και στον ποιητή της θάλασσας Ν.Καββαδία (Συνεδριακό κέντρο Κατερίνης).