Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Δ. Πύδνας Κολινδρού: Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν στη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου


Temponews.grΜε δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν στο Δήμο Πύδνας Κολινδρού στην απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να «ανάψει το πράσινο φως» στην κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» να λειτουργήσει τα διόδια Αιγινίου, από τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013.
Temponews.gr (2)Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας Κολινδρού, το απόγευμα της Τρίτης, αποφασίσθηκε σειρά κινητοποιήσεων, με πρώτο σταθμό διαμαρτυρίας τα διόδια των Μαλγάρων, στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου. Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν το πρωί της Δευτέρας στα διόδια του Αιγινίου, με σκοπό να μην επιτρέψουν τη λειτουργία του σταθμού.Temponews.gr (3)
Μάλιστα, με πρόταση του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλη Πολύζου αποφασίσθηκε τις ημέρες των κινητοποιήσεων να είναι κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου, θέλοντας με αυτή την κίνηση να δείξουν προς πάσα κατεύθυνση τις τεράστιες επιπτώσεις που θα έχει στην περιοχή τους η λειτουργία των διοδίων.
Temponews.gr (4)Ακόμη, αποφασίσθηκε η συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής η οποία θα απαρτίζεται από τον Δήμαρχο Βαγγέλη Πολύζο, τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Βαγγέλη Λαγδάρη και Κώστα Δανιηλίδη, την Αντιδήμαρχο Αιγινίου Ξανθίππη Βασιλειάδου, την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αιγινίου Βάσω Νικολοπούλου και τους Δημότες, εκπροσώπους φορέων, Αντώνη Νταγλιούδη, Αντώνη Μπούμπουρα και Παναγιώτη Αγγελίδη.Temponews.gr (5)
«Δεν διαπραγματευόμαστε τίποτε»
Η έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε με εισήγηση του Δημάρχου Β. Πολύζου, ο οποίος πρότεινε από την αρχή να απαντήσει ο λαός της Βόρειας Πιερίας με δυναμικές κινητοποιήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν διαπραγματεύονται τίποτε.
Temponews.gr (6)Αυτό που ζητούν είναι να μην λειτουργήσει ο σταθμός διοδίων του Αιγινίου, καθώς μια τέτοια κίνηση θα πλήξει την οικονομία του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, αλλά και όλης της Πιερίας. «Οι άδικοι νόμοι καταργούνται από το λαό», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, ζητώντας από τους πολίτες να έχουν παρουσία στις κινητοποιήσεις. Ανακοίνωσε δε πως ο ίδιος έχει κάνει τις σχετικές επαφές και αναμένει απαντήσεις με το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Γραφείο του Πρωθυπουργού.
Temponews.gr (7)
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, η οποία ήταν παρούσα στη συνεδρίαση επεσήμανε τις επιπτώσεις που θα έχει στην τοπική οικονομία η λειτουργία των διοδίων Αιγινίου, ανακοινώνοντας πως θα φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Temponews.gr (8)Στην έκτακτη συνεδρίαση, επιπλέον, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Χρήστος Λεμονόπουλος, εκπρόσωποι κομμάτων, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κατά των Διοδίων και πολίτες.