Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Νέα 4ωρη κινητοποίηση την Κυριακή στα διόδια της Λεπτοκαρυάς


Επί τέσσερις ώρες θα μείνουν ανοιχτές την Κυριακή οι μπάρες στα διόδια της Λεπτοκαρυάς από μέλη της Επιτροπής Αγώνα και πολίτες της Πιερίας που συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά των διοδίων. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ τα μέλη της επιτροπής αγώνα ζητούν την ενεργή συμετοχή όλων των Πιεριέων σε αυτή την κινητοποίηση.
           Η κινητοποίηση της Κυριακής και γενικότερα ο αγώνας κατά των διοδίων στην Πιερία, στηρίζεται ήδη από δεκάδες πολιτικά πρόσωπα, φορείς και συλλογικότητες του νομού μας και χιλιάδες πολίτες. «Στηρίξτε την Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων της Πιερίας με την ενεργό συμμετοχή σας.  Αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα των Εθνικών μας δρόμων και του εθνικού πλούτου της χώρας μας. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπειά μας!  Υπερασπιζόμαστε το συμφέρον του τόπου μας», αναφέρουν  μέλη της επιτροπής αγώνα.
          Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της παμπιερικής σύσκεψης για τα διόδια, η οποία πραγματοποιήθηκε την 16η Φεβρουαρίου 2011, στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας, αποφασίστηκε ομόφωνα, η συμμετοχή δεκάδων φορέων του νομού στη συμβολική κατάληψη του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς, την επόμενη Κυριακή 20.02.2011 από τις 14:00 – 18:00.
          Στην ίδια σύσκεψη  αποφασίσθηκε: α) να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος εντός 6 εβδομάδων, β) διατύπωση αιτήματος για την άμεση κατεδάφιση του ανενεργού σταθμού διοδίων του Αιγινίου, γ) συγκρότηση επιτροπής που θα συνδράμει στην οργάνωση εκδηλώσεων και δ) δημιουργία διαφημιστικού σποτ, με το υλικό που έχει στη διάθεσή της η Επιτροπή Αγώνα, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών (προβολή στην τοπική τηλεόραση). Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκε και η πρόταση για την κατάθεση συλλογικής αγωγής εναντίον της εταιρείας, για τις υπερχρεώσεις των μονίμων κατοίκων στην περιοχή του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς. Επίσης, περισσότεροι από 30 φορείς του νομού, δια των εκπροσώπων τους, δήλωσαν πως θα συμμετάσχουν ενεργά στις επόμενες κινητοποιήσεις.