Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Στο ΕΣΠΑ το αποχετευτικό δίκτυο του Λιβαδίου Κολινδρού


1.627.000 ευρώ εξασφαλίστηκε από το ΕΣΠΑ για την κατασκευή του έργου της αποχέτευσης λυμάτων του δημοτικού διαμερίσματος Λιβαδίου του Δήμου Κολινδρού. Το έργο εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ» 2007-2013» της Περιφέρειας Κεντρικής. Την μελέτη εκπόνησε ο Δήμος Κολινδρού.

            Με την εν λόγω χρηματοδότηση προβλέπεται να γίνει η κατασκευή του Σταθμού Βιολογικού Καθαρισμού (Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων), των εσωτερικών δικτύων του οικισμού καθώς και του αγωγού μεταφοράς λυμάτων προς το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων. Στον προϋπολογισμό προβλέπονται και οι εργασίες αρχαιολογικής έρευνας και τα δίκτυα ηλεκτροδότησης.

Τη μελέτη εκπόνησε ο Δήμος Κολινδρού

            Τη μελέτη του έργου εκπόνησε ο Δήμος Κολινδρού, ενώ η εγκατάσταση του Σταθμού Βιολογικού Καθαρισμού έχει σχεδιαστεί για την κάλυψη των αναγκών της επόμενης 20ετίας (με ισοδύναμο πληθυσμό 406 κατοίκους) στην Α΄ φάση του έργου, αλλά και 40ετίας, στη Β φάση (με ισοδύναμο πληθυσμό 496 κατοίκους). Οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων θα περιλαμβάνουν προεπεξεργασία των λυμάτων (εσχάρσωση), προκαθίζηση, κλίνη ξήρανσης, πρωτοβάθμια επεξεργασία, δευτεροβάθμια επεξεργασία και υπεδάφια διάθεση επεξεργασμένων λυμάτων.

            Όσον αφορά στα εσωτερικά δίκτυα προβλέπεται να κατασκευαστούν 12 αγωγοί βαρύτητας κατά μήκος του οικισμού, συνολικού μήκους 2.640 μέτρων, ενώ ο κεντρικός αγωγός που θα μεταφέρει τα λύματα προς τον Βιολογικό Καθαρισμό θα είναι 154 μέτρα περίπου.

            Και αυτό το έργο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπήρξε μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και του Δήμου Κολινδρού, στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων και της προστασίας του περιβάλλοντος.