Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Οι Αποφάσεις του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κολινδρού


     1)      Προτείνει την άμεση αποκατάσταση τεχνικών έργων – εγκαταστάσεων  της Δημοτικής Κοινότητας  Κολινδρού όπως παρακάτω :
   Α) Τεχνικό έργο στη θέση Πηγαδούδια . Αφορά την συντήρηση του οδοστρώματος στην συγκεκριμένη αγροτική περιοχή .
Β) Ανακατασκευή πεζοδρομίου στη θέση γκαράζ λόγω κατολισθήσεων του υπάρχοντος . Το πεζοδρόμιο μπροστά στο αμαξοστάσιο του Δήμου έχει καταστραφεί λόγω κατολίσθησης και πρέπει να αποκατασταθεί το πρόβλημα άμεσα .
Γ) Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας . Πάντα μετά το χειμώνα λόγω των καιρικών συνθηκών δημιουργούνται προβλήματα στην αγροτική οδοποιία τα οποία θα πρέπει να αποκατασταθούν αφού θα ξεκινήσουν σε λίγο οι αγροτικές εργασίες .
Δ) Συντήρηση δημοτικής οδοποιίας . Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών έχουν προκληθεί ζημίες και στη δημοτική οδοποιία της Δημοτικής Κοινότητας Κολινδρού  οι οποίες θα πρέπει να αποκατασταθούν.
Ε) Κατασκευή αγωγού ύδρευσης στον οικισμό Παλιαμπέλων . Στην είσοδο του οικισμού από την πλευρά του Κολινδρού υπάρχει πρόβλημα στον αγωγό ύδρευσης ο οποίος περνάει μέσα από οικόπεδα και δημιουργεί πρόβλημα σε νεοαναγειρόμενες οικοδομές . Θα πρέπει να γίνουν εργασίες μετατόπισης του αγωγού .
ΣΤ) Άμεση συντήρηση της δεξαμενής Παυσιλύπου . Η δεξαμενή που βρίσκεται στον Παυσίλυπο πρέπει να συντηρηθεί άμεσα διότι έχουν σκουριάσει κάποια τμήματα και είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία .
Ζ) Συντήρηση οικίσκων δεξαμενών και αντλιοστασίων άρδευσης .  Σε έξη από τις δημοτικές γεωτρήσεις οι οικίσκοι είναι κατεστραμμένοι και χρειάζεται να γίνουν εργασίες αποκατάστασης .
Η) Κατασκευή WC στην Κεντρική Πλατεία Κολινδρού . Στην κεντρική πλατεία Κολινδρού υπάρχουν τουαλέτες οι οποίες όμως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν γιατί δεν έχουν συντηρηθεί . Θα πρέπει να κατασκευαστούν νέες στο πάρκινγκ της κεντρικής πλατείας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών του οικισμού .
Θ) Κατασκευή περίφραξης στη θέση ΦΕΚΑ ΠΟΥΡΝΑΡΙ . Στη θέση Φέκα Πουρνάρι σε κοινόχρηστο χώρο υπάρχει περίφραξη η οποία έχει καταστραφεί και χρειάζεται να γίνει αποκατάσταση .
Ι) Ανάπλαση χώρου του παλαιού Δασαρχείου . Στην είσοδο του οικισμού Κολινδρού βρίσκεται ο χώρος του παλιού Δασαρχείου , ένα μικρό δασάκι στο οποίο μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις και να μετατραπεί σε χώρο  αναψυχής με παιδική χαρά . Θα πρέπει όμως πρώτα να καθαριστεί και να κοπούν ορισμένα δέντρα τα οποία είναι άρρωστα . Για το λόγω αυτό θα γίνει έγγραφο στο Δασαρχείο ώστε να έρθουν να υποδείξουν  τα δέντρα που θα πρέπει να κοπούν και μετά να γίνουν οι λοιπές εργασίες .
      2) Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί στο Δήμαρχο για ενημέρωση και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ώστε να συνταχθούν οι μελέτες – τεχνικές εκθέσεις που απαιτούνται για να γίνουν οι παραπάνω επισκευές  και συντηρήσεις .