Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Φωτιές άναψε το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του ταξίαρχου στις Σέρρες

Με παρέμβασή του στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κώστας Μαρκόπουλος, κατήγγειλε την απόφαση του αστυνομικού διευθυντή του τμήματος Σερρών, ταξίαρχο Δημήτρη Τσώτα, με έγγραφη απόφασή του απαγορεύει για λόγους ασφαλείας από σήμερα το πρωί στις 08:00 μέχρι την Παρασκευή την ίδια ώρα, την κίνηση γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της εθνικής οδού Σερρών-Προμαχώνα.

Ταυτόχρονα, ζήτησε «να έρθει στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής ώστε να δώσει εξηγήσεις και να απαντήσει αν καλύπτει πολιτικά αυτή την απόφαση», που όπως είπε, «καταλύει συνταγματικές ελευθερίες» και αποδεικνύει το δέσιμο της χώρας με τις αποφάσεις της τρόικας.

«Αυτή η απόφαση δεν είναι απόφαση κάποιου ταξίαρχου της 7ετίας, αλλά απόφαση ενός ταξίαρχου εν καιρώ πλήρους δημοκρατίας. Είστε κυβέρνηση επικίνδυνη. Έχετε παρεκτραπεί. Πρέπει να ξεκαθαρίσει ο κ. Παπουτσής αν οι τακτικές "Αρκουδέα" έχουν εκσυγχρονιστεί. Και να μας πει ο κ. υπουργός ποιο είναι το επόμενο βήμα», πρόσθεσε ο κ. Μαρκόπουλος.
ΖΟΥΓΚΛΑ