Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

670.000 ευρώ για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αιγινίου


Αλλάζει όψη ο χώρος που φιλοξενούσε πριν από μερικά χρόνια τη χωματερή Αιγινίου, σχεδόν δίπλα στον υγροβιότοπο. Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Θύμιος Σώκος κονδύλι ύψους 670.000 ευρώ για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αιγινίου.
          Πρόκειται για  ένα έργο περιβαλλοντικής αναβάθμισης, το οποίο ήταν προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή Πύδνας – Κολινδρού. Το έργο αφορά τον εξωραϊσμό του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων στην θέση «Λιμνούλα» του Δ.Δ. Αιγινίου που καταλαμβάνει μία έκταση 186 στρεμμάτων.
          Προβλέπεται να γίνου χωματουργικές εργασίες συλλογής διάσπαρτων απορριμμάτων, διαμορφώσεις του ανάγλυφου της περιοχής, κατασκευή έργων τελικής κάλυψης και έργα μεταφροντίδας αποκατεστημένου χώρου. Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Βαγγέλης Πολύζος, σε πρόσφατες δηλώσεις του ευχαρίστησε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και συγκεκριμένα τον κ. Σώκο τονίζει ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να διεκδικεί χρηματοδοτήσεις για έργα και να συμβάλλει  στην βελτίωση της Ποιότητας Ζωής των δημοτών δημιουργώντας μια νέα δημοτική πραγματικότητα στην Βόρεια Πιερία.