Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Σύσκεψη στο Κίτρος μεταξύ των αρμόδιων φορέων για την προστασία των ακτών της Βόρειας Πιερίας


 Τη συστράτευση όλων των εμπλεκομένων φορέων για να σωθούν  οι ακτές της Βόρειας Πιερίας και να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής, ζήτησαν οι Αντιδήμαρχοι Πύδνας Δημήτρης Σιανίδης και Μεθώνης Παρασκευή Γαβριηλίδου,  κατά τη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης που έγινε στο Δημοτικό Κατάστημα Πύδνας στο Κίτρος. Στη συζήτηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που παρουσιάζονται στην παραλία των Αλυκών, με το παράνομο κάμπινγκ, κυρίως από αθίγγανους, χωρίς να φροντίζουν για την καθαριότητα του χώρου, με αποτέλεσμα πολλές φορές η παραλία να θυμίζει σκουπιδότοπος, παρά τις προσπάθειες που γίνονται από την Αντιδημαρχεία για την καθαρότητα του χώρου. Επιπλέον, κατά τη   διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή, καθώς πολλοί κατασκηνωτές κατά τις νυχτερινές ώρες ανάβουν φωτιά. Το τρίτο θέμα που «έπεσε» στο τραπέζι συζήτησης ήταν το πρόβλημα που δημιουργούν τα μυδοτροφεία, ζητώντας από τους εκπροσώπους των συλλόγων που ήταν στη σύσκεψη να μεριμνήσουν ώστε οι συνάδελφοί τους να είναι πιο προσεκτικοί.

Ο κ. Σιανίδης
Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής   Ενότητας Πύδνας Δημήτρης Σιανίδης ζήτησε από τους εκπροσώπους φορέων να μεριμνήσουν και αυτοί από την πλευρά τους, ώστε να διευθετηθούν τα προβλήματα που παρουσιάζει η ακτή των Αλυκών. Σημείωσε δε τις προσπάθειες που καταβάλει η δημοτική αρχή στον τομέα κυρίως της καθαριότητας και των μικροπαρεμβάσεων, παρά την έλλειψη προσωπικού και την απουσία των απαραίτητων μηχανημάτων
 
Κ . Γαβριηλίδου
Η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μεθώνης κ. Βούλα Γαβριηλίδου σημείωσε τις παρεμβάσεις που γίνονται από το δήμο για την αισθητική αναβάθμιση των ακτών της Βόρειας Πιερίας, ώστε να γίνουν ελκυστικές σε περισσότερους τουρίστες. Επεσήμανε δε την έλλειψη προσωπικού που έχει ο δήμος, ενώ οι έκτακτες ανάγκες καλύπτονται με τους εργάτες που προσελήφθησαν με δίμηνες συμβάσεις.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Κίτρους, ο Διευθυντής του Λιμενικού Ταμείου,  ο Λιμενάρχης Πιερίας, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και εκπρόσωποι Μυδοκαλλιεργητών.