Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Σύσκεψη για τα προβλήματα του οικισμού Αλυκών.


Με επιτυχία διοργανώθηκε την περασμένη Πέμπτη, 30-06-2011, σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Πύδνας, έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητος Σιανίδη Δημητρίου, όπου έγινε ευρεία συζήτηση για τα προβλήματα του οικισμού Αλυκής.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκε η Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητος Μεθώνης Γαβριηλίδου Παρασκευή, εκπρόσωποι όλων των φορέων του Δημοσίου,  των Αρχών του Νομού καθώς και επαγγελματιών και κατοίκων του οικισμού.
 Ως προς το σημαντικότερο πρόβλημα που είναι ο καθαρισμός των ακτών και του λιμένα, αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί μαζικός καθαρισμός από τους μυδοκαλλιεργητές, στις βραχώδεις ακτές από την Αλυκή έως τη Μεθώνη, σε μέρη όπου δεν μπορεί να εργασθεί μηχάνημα του Δήμου.
Ο καθαρισμός αυτός θα πραγματοποιείται ΣΥΧΝΟΤΑΤΑ κατά τη θερινή περίοδο και ο Δήμος θα τοποθετήσει ειδικούς κάδους για να τοποθετούνται τα άχρηστα αλιευτικά εργαλεία (δίχτυα, κ. λ. π.).
Ως προς την παράνομη κατασκήνωση από διάφορους, κυρίως αθίγγανους, αποφασίσθηκε ο ΣΥΝΕΧΗΣ αστυνομικός έλεγχος από το Α. Τ. Αιγινίου και η απομάκρυνση των κατασκηνωτών και η άμεση επέμβαση από την Πυροσβεστική υπηρεσία Κατερίνης, σε περίπτωση πυρκαϊάς.
Τέλος, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο που προσφέρθηκε να βοηθήσει οικονομικά, αποφασίσθηκε να γίνει επέκταση του δικτύου νερού στην πλευρά του λιμένα, στο φυλάκιο του λιμενικού και στην παλαιά προβλήτα ώστε να μπορούν να λούζονται οι λουόμενοι και να τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες σε αρκετά σημεία για όλους τους λουόμενους.
Ήταν μία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, όλοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν για το γενικό καλλωπισμό του οικισμού και ελπίζουμε να δούμε άμεσα αποτελέσματα.



Ο Αντιδήμαρχος

Σιανίδης Δημήτριος