Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Οριστικό «λουκέτο» το Φθινόπωρο στην Εθνική Τράπεζα Αιγινίου


Οριστικό «λουκέτο» μπαίνει από το Φθινόπωρο στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Αιγίνιο, το οποίο σήμερα υπολειτουργεί, παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Η απόφαση της διοίκησης της ΕΤΕ για τη διακοπή λειτουργίας του καταστήματος Αιγινίου και τη συγχώνευσή του στο κατάστημα Κατερίνης, εντάσσεται στο πρόγραμμα εξορθολογισμού του λειτουργικού κόστους και αναδιάταξης της Τράπεζας στον τομέα των Γραφείων Συναλλαγών βάσει των σχετικών μελετών των αρμόδιων προς τούτο Υπηρεσιών μας. Στελέχη της Τράπεζας, σε απάντηση που έστειλαν στο Υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από σχετικό ερώτημα που υπέβαλε ο Βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, σημειώνουν πως η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται μέσω ενός ΑΤΜ που θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο του Αιγινίου, αλλά και το διαδίκτυο, 

Η Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, με  γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση της πελατείας της, είχε σε λειτουργία (μέχρι τις 4-5-2011) στο Νομό Πιερίας ευρύ Δίκτυο αποτελούμενο από 5 καταστήματα. Ο αριθμός αυτός ήταν μεγαλύτερος σε σχέση με τα Καταστήματα άλλων τραπεζών, που διαθέτουν στο νομό από 2 έως 3 (πλην της ΑΤΕ που διαθέτει 5).
            Σημειώνουμε, επιπρόσθετα, ότι για την απόφαση αυτή για κλείσιμο του υποκαταστήματος συνεκτιμήθηκαν, τόσο η ύπαρξη 8 ΑΤΜs στο Νομό (6 σε μονάδες της Τράπεζας και 2 σε άλλες θέσεις), όσο και η δυνατότητα πολλαπλής εξυπηρέτησης των πελατών της Τράπεζας μας μέσω των εναλλακτικών δικτύων (phone banking, internet banking κ.λ.π.).
            «Η Τράπεζά μας, προκειμένου να συνεχίσει την εξυπηρέτηση της πελατείας του Αιγινίου, θα διατηρήσει τη λειτουργία της εν λόγω Μονάδας με μορφή Γραφείου Συναλλαγών για διάστημα τριών μηνών και για δυο φορές την εβδομάδα, ούτως ώστε να γίνει ομαλή μετάβαση στην εξυπηρέτηση της πελατείας από το Κατάστημα Κατερίνης. Μετά την παρέλευση του τριμήνου θα διατηρήσει τη λειτουργία ενός ATM, σε κατάλληλη θέση στην περιοχή. Πάγια δε μέριμνα της Τράπεζας σε παρόμοιες περιπτώσεις, αποτελεί η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων με απασχόλησή τους σε γειτονικά καταστήματα.
            Με βάση τα προαναφερόμενα, είμαστε βέβαιοι, πως οι λόγοι της απόφασης συγχώνευσης του Καταστήματος Αιγινίου είναι πλήρως κατανοητοί. Εκτιμούμε, επομένως, πως η μέχρι σήμερα, καλή συνεργασία με τους πελάτες κατοίκους της περιοχής θα συνεχιστεί επ’ωφελεία και των δυο», αναφέρουν στην απάντησή τους στο Υπουργείο Οικονομικών τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας Βαλασιάδης Θεόδωρος και Σταματόπουλος Γεώργιος.