Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Δρομολογείται το αναπτυξιακό συνέδριο της Πιερίας


Με θέμα τον προσανατολισμό του αναπτυξιακού συνεδρίου της Πιερίας που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας, συνεδρίασε για πρώτη φορά η επιτροπή του συνεδρίου, το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Οικονομικός Επόπτης Παύλος Μπατάλας, ο π. αντιπρύτανης και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Δημήτρης Σουμπενιώτης, ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Εκπαιδευτής Νίκος Πόδας, η Διευθύντρια της Πιερικής Αναπτυξιακής ΑΕ Μπέτυ Παρτσαλίδου, ο Σύμβουλος Εκπαιδευτικού Προσανατολισμού Μπάμπης Ζαπουνίδης και ο Ειδικός Σύμβουλος του ΕΒΕ Νικόλαος Χουσουρίδης.

Κοινή παραδοχή στη συνεδρίαση αποτέλεσε το γεγονός ότι το συνέδριο θα πρέπει να καταλήξει σε εφικτές αναπτυξιακές προτάσεις για την Πιερία ώστε άμεσα να είναι τα αποτελέσματα προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης. Το συνέδριο θα υλοποιηθεί προς τα τέλη της άνοιξης αφού πρώτα διενεργηθεί ερωτηματολόγιο ώστε να καταγραφούν όλες οι απόψεις των πολιτικών παραγόντων, των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού καθώς και των τοπικών φορέων αναφορικά με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του τόπου.

Ομόφωνα εγκρίθηκε το θέμα στο Δ. Σ. του ΕΒΕ

Σημειώνεται, ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας, στις 28 Δεκεμβρίου 2011, πρώτο θέμα στην ατζέντα ήταν η διοργάνωση του αναπτυξιακού συνεδρίου, το οποίο και ψηφίστηκε ομόφωνα.

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου
«Στόχος, να δώσουμε ένα ρεαλιστικό αναπτυξιακό προσανατολισμό στην Πιερία και το επιχειρείν»

«Είναι γεγονός ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει μια πρωτοφανής κρίση με προεκτάσεις σε όλες τις εκφάνσεις οργάνωσης του κράτους. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας ακινητοποιεί. Αντιθέτως, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας, με μια γενναία απόφαση, ενεργοποιείται προς την κατεύθυνση του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού της Πιερίας συνεκτιμώντας την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση, τις ιδιαιτερότητες και τα πλεονεκτήματα του τόπου μας. Φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τις προοπτικές της Πιερίας, όχι στη σφαίρα του ιδεατού, αλλά αντιθέτως με προτάσεις ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες. Αυτό, λοιπόν, είναι το ζητούμενο: να δώσουμε ένα ρεαλιστικό προσανατολισμό στην Πιερία και στο επιχειρείν. Το Επιμελητήριο Πιερίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, που αφορά τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και των αναπτυξιακών στόχων του τόπου, προχωρά σ’ αυτή την πρωτοβουλία επιζητώντας τη συνεργασία όλων των φορέων και πολιτών αυτού του τόπου. Άλλωστε, καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες εκατοντάδων ερωτημάτων από ανθρώπους που ζητούν κατευθύνσεις για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Μέσα από αυτό το συνέδριο, θέλουμε επίσης να δώσουμε σωστό προσανατολισμό προς τους τομείς εκείνους όπου μπορεί να υπάρξει επιτυχία στα επιχειρηματικά εγχειρήματα», τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.