Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ενημέρωση στο Αιγίνιο για την καταπολέμηση των Κουνουπιών




Ενημερωτική εκδήλωση για τον τρόπο καταπολέμησης των κουνουπιών πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Κυριακής, στο Αιγίνιο, με ομιλητές στελέχη της εταιρίας που έχει αναλάβει το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στην περιοχή μας. Η ενημερωτική εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας – Κολινδρού Γιώργου Πολυχρονίδη, ο οποίος ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την πλευρά του δήμου για την αντιμετώπιση του τόσο σοβαρού προβλήματος που απασχολεί τους κατοίκους της Βόρειας Πιερίας. Επεσήμανε δε τις επαφές που γίνονται με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ώστε να εξασφαλιστούν οι πόροι και να ξεκινήσει το πρόγραμμα της καταπολέμησης, προκειμένου να υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο κ. Πολυχρονίδης τόνισε την κωλυσιεργία του ελληνικού κράτους και την απίστευτη γραφειοκρατία, προσθέτοντας πως σε επίπεδο νομού η καταπολέμηση των κουνουπιών ξεκίνησε πριν μια εβδομάδα, ενώ σε κάποιες άλλες περιοχής, όπως η Θεσσαλονίκη, αργότερα.
Η κα. Βασιλειάδου
Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός της Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Αιγινίου Ξανθίππης Βασιλειάδου, η οποία υπογράμμισε το ενδιαφέρον του δήμου Πύδνας – Κολινδρού για την καταπολέμηση των κουνουπιών και για το σκοπό θα διαθέσει συνολικά 60.000 ευρώ. Στη συνέχεια μίλησε ο Γεωπόνος της Πιερικής Αναπτυξιακής κ. Τζέγκας, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναδρομή στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο νομό μας, το οποίο ξεκίνησε το 2000.
Η καταπολέμηση των κουνουπιών
Στη συνέχεια ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση από το στέλεχος της Οικοανάπτυξης Σπύρο Μουρελάτο για τον τρόπο που γίνεται η καταπολέμηση των κουνουπιών, τονίζοντας πως στόχος της εταιρίας τους είναι η μηδενική όχληση από τα κουνούπια, ιδιαίτερα στην Βόρεια Πιερίας, την οποία τη χαρακτήρισε ως «πρωταθλήτρια» στο συγκεκριμένο θέμα. Σημείωσε δε πως δεν συντρέχουν λόγους δημόσιας υγείας επειδή υπάρχουν πολλά κουνούπια, αντιθέτως τα κουνούπια που υπάρχουν στην περιοχή του Αιγινίου δεν ενδείκνυνται  για ασθένεια.
          Ο κ. Μουρελάτος τόνισε, για πολλοστή φορά, πως αν ο ψεκασμός ξεκινούσε σε όλους του νομούς την απαιτούμενη ώρα δεν θα υπήρχε τόσο έντονο πρόβλημα στην περιοχή της Βόρειας Πιερίας, υπογραμμίζοντας τη σημαντική καθυστέρηση της Ημαθίας στο συγκεκριμένο ζήτημα, η οποία μάλιστα μια χρονιά ξεκίνησε τους ψεκασμούς στα μέσα Αυγούστου! Ακολούθησε αναλυτική περιγραφή του τρόπου καταπολέμησης των κουνουπιών, αλλά και ποια σημεία είναι αυτά που τα… ευνοούν.