Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Παρατείνεται από τoν ΟΓΑ η προθεσμία πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης


Μετά από αιτήματα των παραγωγών για παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, η βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου επικοινώνησε με τη Διοίκηση του ΟΓΑ από την οποία ενημερώθηκε, ότι παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής των εισφορών για το β΄εξάμηνο του 2010.
Η κα Μίχου έθεσε το θέμα ειδικότερα για τις κατηγορίες των παραγωγών για τους οποίους  παρατηρήθηκε καθυστέρηση καταβολής μέρους των ενισχύσεων και κατά συνέπεια είναι σε δυσκολία να ανταπεξέλθουν στην έγκαιρη πληρωμή των εισφορών τους. 
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η κα Μίχου, ο ΟΓΑ παρατείνει την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης  Β΄εξαμήνου 2010 και μέσα στον  Ιούνιο,  με τις τιμές που ίσχυαν  στις  31-05-2011 . Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους  μέχρι και τη Δευτέρα 20-06-2011 μέσω ΕΛΤΑ,  ενώ μετά από αυτή την ημερομηνία θα πληρώνουν μόνο μέσω της ΑΤΕ.
Στην παραπάνω  ρύθμιση  εντάσσονται ακόμη και οι ασφαλισμένοι που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών τους και δεν  τις έχουν καταβάλει μέχρι τις  31-05-2011, οι οποίοι μπορούν να καταβάλλουν μαζί,  τρέχουσα εισφορά και δόση,  μέσα στο μήνα Ιούνιο.