Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΙΚΑ, Δ.Ο.Υ ,Εθνική να μείνουν Η Β. Πιερία να μην υποβαθμιστεί


Συνεδρίασε στις 16-5-11 η Επιτροπή Αγώνα Δήμου Πύδνας Κολινδρού για την διατήρηση πλήρους λειτουργίας Δ.Ο.Υ, ΙΚΑ και Εθνικής Τράπεζας, στην έδρα του Δήμου, που συστάθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  Συζήτησε τις σχετικές εξελίξεις και διαπίστωσε την επείγουσα ανάγκη αγωνιστικών ενεργειών.
Η Εθνική ως πρώτη και μεγαλύτερη Ελληνική Τράπεζα που εξυπηρετεί χιλιάδες επαγγελματίες, συνταξιούχους και πολίτες, η Δ.Ο.Υ. ως φορέας οικονομικών συνδιαλλαγών κράτους – πολίτη και το ΙΚΑ ως κύριος λαϊκός ασφαλιστικός φορέας είναι απαραίτητο να μείνουν, να λειτουργούν πλήρως και να εξυπηρετούν τους είκοσι χιλιάδες πολίτες του Δήμου μας.  Είναι απαίτηση του λαού της Β. Πιερίας όχι μόνο να μην φύγουν αλλά να μείνουν, να αναβαθμιστούν, να εκσυγχρονιστούν και να προσφέρουν το κοινωνικό τους έργο.  Το μέγεθος του Δήμου μας είναι τέτοιο που όχι απλώς δικαιολογεί αλλά και καθιστά απαραίτητη τη λειτουργία τους.
Οι εισήγηση της επιτροπής προς τον Δήμο είναι η εξής:
α) Αποστολή των ψηφισμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου στον επόμενο ανώτερο βαθμό διοίκησης της Εθνικής, ΙΚΑ και Δ.Ο.Υ.  και σχετική συζήτηση έκφρασης απόψεων την τρέχουσα εβδομάδα.
β) Συνάντηση – συζήτηση με τους βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχη και Πρόεδρο ΕΒΕ τις επόμενες ημέρες.
γ)  Διοργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης στο Αιγίνιο σε ημερομηνία που θα καθοριστεί.
Η Επιτροπή θα συνέλθει για καθορισμό ημερομηνίας κινητοποίησης και περαιτέρω ενεργειών εκ νέου τη Δευτέρα 23-4-11.