Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Αποζημιώσεις οστρακοκαλλιεργητών στα πλαίσια του ΕΠΑΛ 2007-2013


Το Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σας ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 1320/Β΄/23.4.12 που αφορά στη διαδικασία αποζημίωσης οστρακοκαλλιεργητών λόγω προσωρινής αναστολής της συλλογής εκτρεφόμενων Μαλακίων, εξαιτίας της παρουσίας τοξικού φυτοπλαγκτού ή/και βιοτοξινών (Μέτρο 2.1 – Δράση 5 «Υδατοκαλλιέργεια – Μέτρα για τη Δημόσια Υγεία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013) και για λόγους Δημόσιας Υγείας.
Η αναστολή πρέπει να έχει διάρκεια μεγαλύτερη των τεσσάρων (4) συνεχόμενων μηνών και η προκαλούμενη απώλεια να είναι μεγαλύτερη του 30% του ετήσιου κύκλου εργασιών με βάση το μέσο κύκλο εργασιών των τριών (3) προηγούμενων ετών ή  η προκαλούμενη απώλεια να είναι μεγαλύτερη του 35% του ετήσιου κύκλου εργασιών με βάση το μέσο κύκλο εργασιών των τριών (3) προηγούμενων ετών.
Το επιλέξιμο ποσό της αποζημίωσης ανέρχεται σε 100%.
Η υποβολή αιτήσεων αποζημίωσης είναι δυνατή από την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος και ως το τέλος του ΕΠΑΛ 2007-2013 και για αποφάσεις αναστολής συλλογής οστράκων, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της πρόσκλησης και χρονικό διάστημα του τρέχοντος ΕΠΑΛ. Οι αιτήσεις υποβάλλονται σε έντυπη μορφή στο Τμήμα Αλιείας της Π.Ε. Πιερίας.
Για μελλοντικά συμβάντα, μετά την έκδοση  του παραπάνω ΦΕΚ, η Υπηρεσία μας θα πρέπει να ενημερώνεται εγγράφως από τους οστρακοκαλλιεργητές για αίτηση πιθανής αποζημίωσης ώστε να μπορεί να προβεί σε επιτόπιους ελέγχους εκτίμησης της ζημιάς.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αλιείας της Περιφερικής Ενότητας Πιερίας στα τηλέφωνα 2351351140 & 141.