Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Στα 12,1 εκατομμύρια ευρώ ο Προϋπολογισμός του Δ. Πύδνας – Κολινδρού




Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός, ύψους 12.103.033 ευρώ, του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, κατά την ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη.
          Η μείζονος αντιπολίτευση καταψήφισε τον πρώτο προϋπολογισμό του δήμου Πύδνας – Κολινδρού για τρεις λόγους, όπως είπε ο Επικεφαλής του συνδυασμού Βαγγέλης Λαγδάρης. Πρώτον, διότι ως προς τα έσοδα είναι υπερτιμημένος και μπορεί να είναι ανεφάρμοστος, λόγω της οικονομικής κρίσης. «Έχουμε ευθύνες όλοι μας που στο παρελθόν δεν εισπράξαμε τα οφειλόμενα και καλλιεργήσαμε μια λάθος νοοτροπία στους δημότες μας. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να αλλάξει αυτό», είπε ο κ. Λαγδάρης.  
          Δεύτερος λόγος που η αντιπολίτευση καταψήφισε τον προϋπολογισμό είναι επειδή δεν ψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα, στο οποίο διαφώνησαν με τη σειρά των έργων και ο τρίτος λόγος είναι γιατί δεν έγινε σωστή κατανομή της ΣΑΤΑ. Ο κ. Λαγδάρης υποστήριξε πως ο ρόλος της αυτοδιοίκησης θα θα πρέπει να είναι αναβαθμισμένος και την περίοδο της κρίσης,  σημειώνοντας πωςαν γίνει σωστός προγραμματισμός, αν ακολουθηθούν σωστές διαδικασίες, και πειστεί ο κόσμος, ο νέος δήμος θα μπορεί να βρει το βηματισμό του.
Ο κ. Δανιηλίδης
Ο Επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Δανιηλίδης τόνισε πως ο προϋπολογισμός των δήμων δεν διαφέρει σε τίποτε με αυτόν της κυβέρνησης. «Το 70% το εσόδων προέρχονται από δημοτικά τέλη και φόρους και το 30% από το κράτος. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι θα διεκδικήσουμε χρήματα», είπε.
Ο κ. Πολύζος
Ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος  τόνισε πως είναι λογικό να μην εισπραχθούν τα ποσα΄που αναγράφονται στον προϋπ9ολογισμό, καθώς οι δημότες αντιμετωπίζουν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, ενώ το κράτος δεν δίνει τους απαιτούμενους πόρους.
          Εμείς στέλνουμε ειδοποιητήρια στους οφειλέτες, αν και γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο δύσκολα τα  βγάζουν πέρα οι πολίτες. Είμαστε ο φτωχότερος δήμος της Πιερίας. Με 1,40 ευρώ το κιλό που πήραν στον καπνό πως θα έρθουν να πληρώσουν τα δημοτικά τέλη», είπε  χαρακτηριστικά ο κ. Πολύζος.
          Ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού,  απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση, πρότεινε να συντάξουν οι ίδιοι τον προϋπολογισμό «και να δούμε τι αναπτυξιακό έργα θα βάλετε μέσα»; Επιπλέον, αναφέρθηκε σε διάφορα έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα που προωθεί  η διοίκηση του δήμου, όπως η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αιγινίου, το αποχετευτικό στον Μακρύγιαλο, το αρχαιολογικό μουσείο στον Μακρύγιαλο, ή επέκταση της εμποροπανήγυρης Αιγινίου και η αίθουσα εστιάσεων στο Κολυμβητήριο Κολινδρού, αλλά και οι  ενέργειες των υπηρεσιών ώστε ο δήμος να αποκτήσει διαχειριστική επάρκεια.