Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Η επιτυχία Πολύζου που προκάλεσε την αντίδραση του τέως Νομάρχη Πιερίας


Ένταξη του έργου Κατασκευής Τεχνητού Υφάλου στη περιοχή του Κίτρους του Δήμου Πύδνας Κολινδρού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας
Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013 εντάχθηκε η χρηματοδότηση του έργου κατασκευής Τεχνητού Υφάλου στην θαλάσσια περιοχή του Κίτρους του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.

Η επίμονη και συνεχή δραστηριοποίηση της άγρυπνης σημερινής Δημοτικής Αρχής σε συνέχεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής υπό του κ. Βασιλειάδη απέδωσε τα μέγιστα δημιουργώντας θετικές προσδοκίες για την μελλοντική αναπτυξιακή φυσιογνωμία της περιοχής. Η αφοσίωση στον δημιουργικό σχεδιασμό και προγραμματισμό  αλλά και στην διεκδίκηση πόρων και έργων  με πολλαπλασιαστικό όφελος   συνθέτουν ένα μείγμα στρατηγικής με βασικό μέλημα την προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου.

Η κατασκευή του Τεχνητού Υφάλου στην περιοχή θα ωφελήσει την τοπική οικονομία αφού οι παρεμβάσεις και η επιστημονική παρακολούθηση της κατάστασης θα συμβάλλουν στην σταδιακή ανάπτυξη της ιχθυοπανίδας που με την σειρά θα αυξήσει την αλιεία. Επιπλέον, η ειδική διαμόρφωση του χώρου ώστε να διευκολύνονται οι  καταδύσεις μπορεί να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την  προώθηση του καταδυτικού τουρισμού .

Η διεκδίκηση πόρων για την ανάπτυξη αποτελεί μονόδρομο για τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού με τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Πολύζο να συνεχίζει τον δυναμικό του αγώνα για την συνολική ανάπτυξη της Βόρειας Πιερίας.