Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Σε «λευκό κλοιό» η Πιερία – Ενημερωτικό Δελτίο από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας - Κλειστά όλα τα Σχολεία για σήμερα Πέμπτη


Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων που αντιμετωπίζει ο νομός Πιερίας σας ενημερώνουμε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας είναι ανοιχτή και θα συνεχίσει να είναι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Πιερίας – μηχανήματα (αλατιέρες και γκρέιτερ) και το ανθρώπινο δυναμικό όπου από το πρωί δουλεύουν ασταμάτητα προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη της ΠΚΜ Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη για την πλήρη ενημέρωση τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Πιερία και τον από κοινού συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών.
Η κα Σοφία Μαυρίδου με τους συνεργάτες της καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας μετέβησαν σε διάφορα σημεία της Πιερίας για να ελέγξουν την υπάρχουσα κατάσταση μετά την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ωρών καθώς και να διαπιστώσουν και να επιλύσουν τυχόν προβλήματα. Η κινητοποίηση της Αντιπεριφερειάρχη και των συνεργατών της για επιτόπια καταγραφή και αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργούνται από την κακοκαιρία συνεχίζονται ακόμα και τώρα και θα συνεχίζονται για όσο κρίνεται απαραίτητο.
Επί ποδός βρίσκεται και το αυτοτελές τμήμα της Πολιτικής Προστασίας που με γνώμονα την προστασία του πολίτη φροντίζει να ενημερώνεται και να ενημερώνει εγκαίρως για την εξέλιξη καιρικών φαινομένων που πλήττουν την Πιερία.
Οι Υπηρεσίες της Π.Ε. Πιερίας δηλώνουν καθησυχαστικές και πανέτοιμες να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα που τυχόν προκληθούν κατά την διάρκεια της νύχτας πάντα στο πλαίσιο άριστης συνεργασίας και συνεχής επικοινωνίας με την Τροχαία, την Πυροσβεστική και τους τρεις Καλλικρατικούς Δήμους της Πιερίας αλλά και τους εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και Φορείς.
Σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών που βρίσκεται μέσα στα διοικητικά όρια της Π.Ε. Πιερίας αρμόδιος φορέας για τη διατήρηση του οδικού δικτύου σε λειτουργία είναι η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.». Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. αποδείχθηκε ανεπαρκής και ανέτοιμη να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις για τον καθαρισμό του παραπάνω οδικού δικτύου που δημιουργήθηκαν λόγο των έντονων καιρικών φαινομένων με αποτέλεσμα η Π.Ε. Πιερίας και οι Καλλικρατικοί Δήμοι να αναλάβουν ενεργό ρόλο στον καθαρισμό της Εθνικής Οδού με τα μηχανήματά και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουν.

Παρακαλούμε θερμά τους πολίτες αν δεν συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους. Στην περίπτωση μετακίνησής τους να τηρούν τα μέτρα της Τροχαίας και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες.
Σας ενημερώνουμε ότι στους τρεις Δήμους της Πιερίας έχουν οριστεί  και λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι οι οποίοι είναι διαθέσιμοι και προσβάσιμοι επί 24/ωρου βάσεως, ώστε άμεσα να προωθούνται για προσωρινή φιλοξενία άστεγα άτομα και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες.
Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε θερμά τους υπαλλήλους της Π.Ε. Πιερίας που βρίσκονται ακούραστοι στις θέσεις τους όλη την ημέρα και θα συνεχίσουν να βρίσκονται για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες και να μην αντιμετωπίσει ο νομός περαιτέρω  προβλήματα.
Επίσης να ευχαριστήσουμε τους Δημάρχους της Πιερίας, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και τα επιτελεία τους καθώς και όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και τους Φορείς για την άμεση και άριστη συνεργασία.
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση των οικείων Δημάρχων και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας όλες οι σχολικές μονάδες του νομού θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΕΣ την Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου 2012.
Πολίτες που αντιμετωπίζουν τυχόν προβλήματα μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας στα τηλέφωνα  2351351260-1-2 (γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας).