Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Κατασκευάζονται οι στάσεις προαστιακού σε Μακρύγιαλο και Παραλία Σκοτίνα – Παντελεήμονα


Με ανακοίνωση του Υπ. Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων επιβεβαιώνεται η ανακοίνωση του Βουλευτή Πιερίας Θ. Παπαγεωργίου (18-1-2012) πως συντονίζονται οι ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών (ΤΡΕΝΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ) για την ωρίμανση του έργου ώστε να συντομευθεί ο χρόνος κατασκευής των δύο σταθμών

Το κόστος του έργου είναι 1.000.000 ευρώ και ο χρόνος ολοκλήρωσης του σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ θα είναι 18 μήνες.

Ο κ. Παπαγεωργίου είχε ξεκινήσει την προσπάθεια για την προώθηση των δύο σταθμών ζητώντας με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππα να γίνει η στάση στην περιοχή του Μακρυγιάλου.
Ακολούθησαν ερωτήσεις, αναφορές για τους δύο σταθμούς (Μακρυγιάλου και παραλίας Σκοτίνας – Παντελεήμονα) και επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή (6-6-2011) στην οποία ο Υφυπουργός κ. Ι. Μαγκριώτης απάντησε πως «είναι στις προτεραιότητες της ΤΡΕΝΟΣΕ να γίνουν οι στάσεις του προαστιακού σε Μακρύγιαλο και παραλία Σκοτίνας - Παντελεήμονα».
Επειδή για πολλούς μήνες οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν προχώρησαν σε ενέργειες για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου για την Πιερία, ο κ. Παπαγεωργίου έστειλε επιστολή στον Υπουργό κ. Μ. Βορίδη (1-12-2011) και είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για το θέμα.
Η διαβεβαίωση του υφυπουργού κ. Μαγκριώτη στις αρχές Ιανουαρίου πως το έργο θα προχωρήσει επιβεβαιώνεται με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου μετά από την σύσκεψη που είχε ο κ. Μαγκριώτης με τους προέδρους της ΕΡΓΟΣΕ και της ΤΡΕΝΟΣΕ.