Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

41 χρόνια παρουσίας του Φεστιβάλ Ολύμπου στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Βόρειας Ελλάδας με παρουσίες λαμπερών καλλιτεχνών!


Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις τον Ιούλιο & τον Αύγουστο, στο πλαίσιο του 41ου  Φεστιβάλ Ολύμπου.

Όλες οι εκδηλώσεις και οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου πραγματοποιούνται σε μεγάλης ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας χώρους: το Αρχαίο Θέατρο Δίου, το Κάστρο του Πλαταμώνα, το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, ο Βυζαντινός Nαός Παναγίας Κονταριώτισσας , τα  αρχαία Λείβηθρα, το Αγιονέρι Δίου, η αρχαία Πύδνα, , οι Λουλουδιές Κίτρους, το Δημοτικό Θέατρο πάρκου Κατερίνης, το Δημοτικό Θέατρο Κολινδρού, κ.α.

Στα 41 χρόνια παρουσίας του στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Βόρειας Ελλάδας το Φεστιβάλ έχει να θυμηθεί σημαντικές στιγμές και παρουσίες, Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, λαμπρές και αξέχαστες. Δημιουργοί αξεπέραστοι, μεγάλοι πρωταγωνιστές του θεάτρου και σημαντικά καλλιτεχνικά σχήματα έχουν τιμήσει το Φεστιβάλ Ολύμπου και το έχουν αναδείξει σε κοιτίδα πολιτισμού για ολόκληρη την περιφέρεια.
Υπεύθυνος φορέας για την υλοποίηση των εκδηλώσεων είναι ο «Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου», φορέας πολιτισμού, μη κερδοσκοπικός, τα μέλη του οποίου είναι άνθρωποι των γραμμάτων, της τέχνης και εκπρόσωποι όλων των φορέων της Πιερίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.