Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Πιερία: Προκαταρκτική εξέταση για τα παράνομα ιδιαίτερα μαθήματα


Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη προκαταρκτική εξέταση, που διενεργεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα τα παράνομα ιδιαίτερα μαθήματα από διορισμένους καθηγητές του Δημοσίου. Σύμφωνα με αναφορά που υπέβαλε στο Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Καζταρίδη ο πρόεδρος του Συλλόγου μας, διορισμένοι εκπαιδευτικοί  άγρευαν μαθητές με τον πιο αήθη τρόπο έξω από το Λύκειο Λεπτοκαρυάς.
Το περιστατικό βέβαια δεν είναι το μόνο, αφού στη συγκεκριμένη τακτική επιδίδεται όλο το σάπιο κύκλωμα των «ιδιαιτεράδων» σε όλα τα σχολεία το Νομού με την ανοχή και τη συγκάλυψη των αρμόδιων αρχών. Από τη συγκεκριμένη έρευνα δεν αναμένουμε κάτι εντυπωσιακό, αφού η εξέταση διενεργείται από συναδέλφους των παρανομούντων εκπαιδευτικών και σύμφωνα με τη λαϊκή ρήση «κόρακας κόρακα μάτι δε βγάζει».

Ωστόσο κινούμαστε συντεταγμένα σε επίπεδο ομοσπονδίας (Ο.Ε.Φ.Ε), ώστε να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί διαφθοράς των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με την οποία η εκδίκαση παρόμοιων υποθέσεων θα ανατίθεται απευθείας στην Ελληνική δικαιοσύνη.
Επιπλέον διασαφηνίζουμε πως είναι συνυπεύθυνοι και οι γονείς, που μπαίνουν στη διαδικασία αυτής της παράνομης συναλλαγής. Τους καλούμε να καταγγείλουν το φαινόμενο - μάστιγα με τις πολυποίκιλες προεκτάσεις:
α) εκπαιδευτικές, αφού προκαλούνται συνθήκες εκπαιδευτικής ανισότητας, εύνοιας των «ημετέρων» διαρροής θεμάτων, «μαγειρέματος» βαθμολογιών,
β) οικονομικές: διακίνηση «μαύρου» χρήματος, φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, αύξηση ανεργίας, αφαίμαξη της Ελληνικής οικογένειας.
γ) ηθικές: οι μαθητές εθίζονται στην παράνομη συναλλαγή και τη διαφθορά από νεαρή ηλικία.
Σε μια εποχή κρίσης των πάντων, προσπάθειας ανάκαμψης και δημιουργίας ενός νέου αξιακού συστήματος που βασίζεται στην ηθική, την αξιοσύνη και την υπευθυνότητα ευελπιστούμε πως κάποια στιγμή η ελληνική δικαιοσύνη θα επέμβει αυτεπαγγέλτως για να σπάσει ένα από τα πλέον μολυσματικά αποστήματα της κοινωνίας και να στείλει σπίτι τους αυτούς που δεν τιμούν το λειτούργημά τους.