Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Ο Σύλλογος Γυναικών Παλιαμπέλων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα




Δέκα χρόνια κοινωνικής δράσης και προσφοράς συμπληρώνει φέτος ο Σύλλογος Γυναικών Παλιαμπέλων και μέχρι στιγμής έχει να παρουσιάσει ένα πολυποίκιλο έργο. Το πρωί της Κυριακής,  τα μέλη του Συλλόγου, σε καφενείο του οικισμού, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα, παρουσιάζοντας παράλληλα το πλάνο των δράσεων που θα αναλάβουν τη φετινή χρονιά. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Γιάννης Μπιτσιάνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Χλεμές και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κολινδρού Νίκος Τσιουμτσιούδας.
          Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μπιτσιάνης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος, ο οποίος δεν μπόρεσε να βρεθεί στην εκδήλωση λόγω άλλων υποχρεώσεων,  συνεχάρη τα μέλη του συλλόγου για την προσπάθεια που καταβάλουν για την ανάδειξη των Παλιαμπέλων, ευχόμενος να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο. Σημείωσε δε πως ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρου θα βρίσκεται δίπλα τους και θα στηρίζει τις προσπάθειες του συλλόγου.
Ο Σύλλογος γυναικών
Τα Παλιάμπελα είναι ένας μικρός προσφυγικός οικισμός της Πιερίας, ο οποίος διοικητικά ανήκει στον Κολινδρό. Οι κάτοικοι ασχολούνται με τη   γεωργία. Μια ομάδα γυναικών το 2000 αποφάσισε  να ιδρύσει  ένα σύλλογο με σκοπό την ανάδειξη της περιοχής τους, αλλά και τη διατήρηση εθίμων που έφεραν οι πρόγονοί   τους από την Ανατολική Θράκη.
          Όπως αναφέρει η Πρόεδρος του Συλλόγου κα. Ελένη Μαργαρίτη, μεταξύ άλλων, ο σκοπός του συλλόγου είναι και η ανάδειξη των γυναικών,  γι αυτό διοργανώνουν συχνά εκδρομές και εκδηλώσεις με επίκεντρο τη γυναίκα. Επίσης, κάθε Καλοκαίρι διοργανώνουν αντάμωμα των απανταχού Παλιαμπελωτών, ενώ στα σχέδια τους για τη φετινή χρονιά είναι η διοργάνωση έκθεση φωτογραφίας.
          Αξίζει να σημειωθεί πως ο σύλλογος παρεμβαίνει στην εκάστοτε δημοτική αρχή για την αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων, όπως έγινε με το παλιό δημοτικό σχολείο της περιοχής, το οποίο πρόσφατα ανακαίνισε ο δήμος Κολινδρού.