Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση Πολύζου με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας


       Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πύδνας- Κολινδρού, Ευάγγελος Πολύζος την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011.         
       Η αντιμετώπιση κοινών ζητημάτων που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας  και τους δήμους  με την εφαρμογή του « Καλλικράτη» και  η  εύρυθμη συνεργασία   μεταξύ της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης
βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.
        Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επεσήμανε ότι οι  νέοι δήμοι ενισχύονται,  αναλαμβάνουν σημαντικές αρμοδιότητες και λόγω του μεταβατικού σταδίου στον «Καλλικράτη» υπάρχουν ακόμη θέματα αρμοδιοτήτων  που δεν έχουν αποσαφηνιστεί από τη νομοθεσία. Στους νέους δήμους έχουν μεταφερθεί  -όπως είπε- αρμοδιότητες από τις πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και γι΄αυτό θα χρειαστεί ένα στάδιο προσαρμογής.
        Η κ.Μαυρίδου τόνισε ότι οι αιρετές περιφέρειες αναλαμβάνουν  επιτελικό ρόλο και  με γνώμονα την ανάπτυξη της περιοχής, Περιφέρεια  και Δήμοι θα συμπράξουν στην εφαρμογή του αναπτυξιακού σχεδιασμού για την προώθηση έργων κοινού ενδιαφέροντος.
       Στις δράσεις που θα αναδείξουν τη  Βόρεια Πιερία, αναφέρθηκε ο  Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού. Υποστήριξε ότι η ανάπτυξη της περιοχής θα επιτευχθεί μέσα από  την βελτίωση των υποδομών, την προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, την  τουριστική προβολή και την   αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τον πολίτη.
      Τέλος, η κ. Μαυρίδου υπογράμμισε  ότι ζητά τη συνεργασία όλων των δήμων  με σκοπό την  αντιμετώπιση των ζητημάτων της περιοχής.