Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Δροσερές αποδράσεις στο Κολυμβητήριο ΚολινδρούΤο Δημοτικό Κολυμβητήριο Κολινδρού του Δήμου Πύδνας – Κολιν δρού ανοίγει και φέτος τις πύλες του και χαρίζει δροσερές στιγμές στους επισκέπτες, οι οποίοι θα αδράξουν την ευκαιρία να κάνουν μια πρώτη βουτιά στις δύο πισίνες που διαθέτει.
          Για ακόμη μία χρονιά ο κολυμβητήριο έχει την δυνατότητα να καλύπτει τις ανάγκες εκμάθησης κολύμβησης, ενώ πέρα από τους μαθητευόμενους κολυμβητές ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιεί το κολυμβητήριο αφού έχουν προβλεφθεί ώρες για το ευρύ κοινό.
          Πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχει και  δεύτερη πισίνα (επιβοηθητική) πισίνα εκμάθησης, η οποία χρησιμοποιείται για τις μικρότερες ηλικίες. Οι  εγκαταστάσεις είναι σύγχρονες και οι κανόνες υγιεινής τηρούνται απαρέγκλιτα από το προσωπικό του κολυμβητηρίου.
Αθλητικές δραστηριότητες
Συνολικά θα λειτουργήσουν τρία τμήματα εκμάθησης κολύμβησης: Το πρώτο για παιδιά από 6 έως 14 ετών, το δεύτερο τμήμα για άτομα από 15 ετών και πάνω και το τρίτο  τμήμα θα αφορά γυναίκες. Τα μαθήματα θα γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ το κολυμβητήριο θα λειτουργεί για το κοινό από τις  14:00 έως 18:30, καθημερινές και Σαββατοκύριακα. Τα μαθήματα κολύμβησης ξεκινούν στις 20 Ιουνίου, ενώ οι εγγραφές ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου.  Περισσότερε πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα: 2353032177 (σταθερό) και 6945165994 (κινητό). Παράλληλα στον χώρο λειτουργούν και χώροι αναψυχής για τις ανάγκες των επισκεπτών.
Το κολυμβητήριο
Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πύδνας – Κολινδρού αποτελεί μέρος ενός σύγχρονου πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου που διαθέτει ο  Κολινδρός σε έκταση 20.000 τ.μ. με την επωνυμία Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο. Το πρωτότυπο αυτό αθλητικό κόσμημα βρίσκεται  στα βόρεια προάστια του δήμου . Διαθέτει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με στίβο (ταρτάν 8 διαδρομών υπό κατασκευή) εφοδιασμένο με σύγχρονο φωτισμό με πυλώνες και αποδυτήρια γηπέδου. Δίπλα υψώνεται το Κλειστό Αθλητικό Γυμναστήριο χωρητικότητας 600 ατόμων και πλέον, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει αθλητικές εκδηλώσεις καλαθοσφαίρισης, ρυθμικής γυμναστικής, πετοσφαίρισης και χειροσφαίρισης. Στις αθλητικές εγκαταστάσεις συμπεριλαμβάνονται αίθουσα μπαλέτου, αίθουσα βαρών καθώς και τέσσερα σύγχρονα αποδυτήρια, ενώ επίσης υπάρχει ανοικτό γήπεδο καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και αντισφαίρισης. Οι παραπάνω εγκαταστάσεις συνοδεύονται από ένα ξενοδοχείο Β' τάξης, εστιατόριο, αναψυκτήριο δίπλα στις πισίνες που περιγράψαμε ανωτέρω.