Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Γιώργος Κασαπίδης στον Μακρύγιαλο



Ο κ. Κασαπίδης επισκέφθηκε την Πιερία προκειμένου να καταγράψει τα δεδομένα και κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας στην περιοχή, στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας που κάνει η ΝΔ για να συγκεντρώσει όλα τα δεδομένα, ανά περιοχή και ανά προϊόν, με στόχο να καταθέσει συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη της χώρας.
Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Κασαπίδη, ο οποίος συνοδευόταν από το βουλευτή Πιερίας κ. Κώστα Κουκοδήμο, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Μόσχο Γιαλένιο και το Γ.Γ κ. Ξενοφώντα Μπαραλιάκο, ήταν ο Μακρύγιαλος  όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους μυδοκαλλιεργητών και αλιείας της περιοχής. Αμέσως μετά ο Τομεάρχης Αγροτικών επισκέφθηκε την παραλία του Μακρύγιαλου στο σημείο όπου θα γίνει το αλιευτικό καταφύγιο καθώς και τις Αλυκές Κίτρους.
Επιπλέον ο κ. Κασαπίδης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες του Νομού Πιερίας. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε την πτηνοτροφική μονάδα «Αμβροσιάδης», τη βιοτεχνία ξηρών καρπών «ΑΒΑΚΙΑΝ», τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κερασιών Ράχης «ο Άγιος Λουκάς», την Πρότυπη Οργάνωση Παραγωγών «Ζευς Ακτινίδια», το Σωματείο Κτηνοτρόφων «ο Άγιος Μόδεστος και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.