Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Επί τάπητος τα προβλήματα των Αλυκών Κίτρους


Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν το πρωί της Πέμπτης, σε ειδική σύσκεψη που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα Πύδνας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οικισμός των Αλυκών Κίτρους, ένας παραθαλάσσιος οικισμός του νομού μας, που τα τελευταία χρόνια θυμίζει εγκαταλειμμένος.
Ένα  από τα σημαντικότερο προβλήματα που απασχολούν τη πανέμορφη περιοχή του νομού μας είναι η παράνομη κατασκήνωση, κυρίως από αθίγγανους. Η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα εδώ και δέκα περίπου χρόνια κάνουν… δωρεάν  διακοπές κατασβήνοντας παρανόμως στο άλσος των Αλυκών, χωρίς ωστόσο να φροντίζουν για την καθαριότητα του χώρου, αν και στο σημείο η Αντιδημαρχεία Πύδνας του δήμου Πύδνας Κολινδρού έχει τοποθετήσει από την αρχή τις θερινής σεζόν δέκα κάδους απορριμμάτων. ενώ κατά τις νυχτερινές ώρες ανάβουν φωτιές και να είναι ορατός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή.
          Ακόμη ένα θέμα που θα απασχολήσει τη σημερινή σύσκεψη είναι η καθαριότητα των ακτών, καθώς δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα με τη λειτουργία των μυδοτροφείων.
Η σύσκεψη
Η σύσκεψη γίνεται με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου έπειτα από έγγραφο του Υπολιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης καθώς και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό της Αλυκής, Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Πύδνας στις 10 το πρωί. Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού κ. Βαγγέλης Πολύζος,  η Αντιδήμαρχος  Δ. Ε. Μεθώνης κα Παρασκευή Γαβριηλίδου,  ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Κίτρους κ. Γιώργος Χρυσοστόμου, ο Διευθυντής του Λιμενικού Ταμείου κ. Νίκος Σπαθάρης,  ο Λιμενάρχης Πιερίας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγινίου, ο Διοικητής της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Πρόεδρος του  Συλλόγου Μυδοκαλλιεργητών κ. Κώστας Κουτούπας, ο πρόεδρος του  Συλλόγου Αλιέων κ. Κώστας Κόγκολας, ο Διευθυντής Αλυκής Πύδνας κ. Γιώργος Λεπενιώτης και ο πρώην Δήμαρχος Πύδνας Δημήτρης Βασιλειάδης.