Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Η Διεύθυνση Μεταφορών Πιερίας για την πιστοποίηση του ΚΤΕΟ


kteoΣχετικά με τον θέμα που δημιουργήθηκε για την πορεία της διαδικασίας πιστοποίησης του δημόσιου ΚΤΕΟ Πιερίας επισημαίνουμε τα παρακάτω:

-          Στις ενημερωτικές συσκέψεις της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με την Δ/νση μας , επισημάνθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του ΚΤΕΟ μέσω της διαδικασίας πιστοποίησης , για την εξυπηρέτηση των πολιτών του νομού μας. Επίσης θεωρήθηκε ως απολύτως αναγκαία παράταση του χρόνου για την πιστοποίηση λόγω εκκρεμοτήτων όπως η αλλαγή  νομιμοποίησης της λειτουργίας των ΚΤΕΟ από διαπίστευση σε πιστοποίηση.

-          Η  άποψη αυτή γνωστοποιήθηκε στην Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

-          Η Π.ΚΜ. αποφάσισε η πιστοποίηση των δημοσίων ΚΤΕΟ όλης της Περιφέρειας να γίνει ενιαία, με τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης.
Με έγγραφο ( Α.Π. 179423/393 ) της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών  προς το αρμόδιο Υπουργείο , που κοινοποιήθηκε στην Υπηρεσία μας, και τελικό υπογράφοντα τον πρώην αναπληρωτή Περιφερειάρχη Δ.Ψωμιάδη , τονίζεται η θέση της Περιφέρειας για την συνέχιση της λειτουργίας των ΚΤΕΟ. Επισημαίνεται ακόμη πως λόγω της σχετικής ασάφειας που δημιουργήθηκε από δημοσιεύματα περί κατάργησης των Δημοσίων ΚΤΕΟ, η Περιφέρεια δεν ήθελε να προχωρήσει στην πιστοποίηση χωρίς την πολιτική δέσμευση από πλευράς Υπουργείου. Για τον λόγο αυτό αιτήθηκε παράταση του χρόνου πιστοποίησης μέχρι το τέλος του 2013. 

Τονίζουμε πως η υπηρεσία μας είναι πάντοτε στην διάθεση όλων των φορέων του νομού μας για ενημέρωση  και  συνεργασία με στόχο το γενικό καλό.
Προς αυτή την κατεύθυνση προσπαθούμε να λειτουργούμε πάντοτε .

Τέλος κάνουμε γνωστό πως την Δευτέρα  14-01-2013, αρχίζει η διαδικασία της εκπόνησης προκαταρκτικής μελέτης για την πιστοποίηση του Δημοσίου ΚΤΕΟ Πιερίας , με την επίσκεψη ειδικού τεχνικού κλιμακίου.          


                                                          Ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης
              
                                                               Αθανάσιος Τσιαμπέρας
                  
                                                          Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη  ΚΤΕΟ

                                                                Βασιλική