Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Τι απαντούν τα στελέχη της «Αυτοκιντόδρομος Αιγαίου» για τη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου και των πλευρικών της Λεπτοκαρυάς

Αυτοκινητοδρομος ΑιγαιουΑνοίγουν την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι τα διόδια Αιγινίου από την παραχωρησιούχο εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου». Παράλληλα, ξεκινά η λειτουργία των πλευρικών διοδίων στη Λεπτοκαρυά και για τα δίκυκλα αλλά και τα Ι.Χ., ενώ μειώνεται το αντίτιμο στα κάθετα διόδια της Λεπτοκαρυάς και τέλος κλείνει ο κόμβος της Σκοτίνας.
Αυτά ανακοίνωσαν σε χθεσινή κοινή συνέντευξη τύπου ο Γ.Γ. της εταιρείας κ. Γκατζώνης, ο Διευθυντής Συντήρησης κ. Νασούλης και ο Οικονομικός Δ/ντης κ. Αντζουλάκος καθώς επίσης και η υπεύθυνη τύπου κα Ζαβρίδου Ειρήνη, υπογραμμίζοντας πως η λειτουργία του νέου σταθμού θα διορθώσει τα «κακώς κείμενα» σε ότι αφορά τις χρεώσεις των διοδίων στην Πιερία και θα εξομαλύνει την κυκλοφορία.
Όπως εξήγησε ο Γ.Γ. της εταιρείας κ. Γκατζώνης η εφαρμογή των συμβατικών όρων είναι αναγκαία «για να καταστεί το έργο βιώσιμο και να επιτύχουμε τη χρηματοδότησή του από τις τράπεζες, για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του, αλλά και για να γίνουν δικαιότερες οι χρεώσεις», ενώ τέλος έσπευσε να συμπληρώσει πως το κόστος διέλευσης ανά χλμ. στο κομμάτι αυτό της Εθνικής οδού είναι το φθηνότερο στην Ελλάδα.
Οι συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας
Ανοίγοντας μία συζήτηση γύρω από τις συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας και το παράπλευρο δίκτυο, όπως εξήγησε ο κ. Νασούλης, διευθυντής συντήρησης της παραχωρησιούχου, ουδέποτε υπήρξε μέσα στις υποχρεώσεις η κατασκευή παράπλευρου δικτύου, πλην του «κομματιού» από την Λεπτοκαρυά έως την Λάρισα, όπου θα κατασκευαστεί η νέα εθνική οδός και αυτό μόνο στα σημεία όπου ο νέος δρόμος θα κατασκευαστεί πάνω από τον παλιό.
Αναφερόμενος μάλιστα στο ζήτημα των κόμβων της βόρειας Πιερίας, ο κ. Νασούλης πρόσθεσε πως στις υποχρεώσεις της παραχωρησιούχου είναι μόνο η ανακατασκευή των κόμβων του Αιγινίου και του Κορινού και η πλήρης κατασκευή του βόρειου κόμβου της Κατερίνης.
Τέλος όσον αφορά τις εργασίες στο κομμάτι των Τεμπών, αυτές καθόλο αυτό το διάστημα συνεχίζονταν, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι ολοκληρωμένο το 70% – 80% περίπου των έργων. Η πλήρης λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου, αναμένεται να ξεκινήσει σε δύο περίπου χρόνια.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου ανακοινώθηκε η έναρξη διάθεσης εκπτωτικών πακέτων για τους συχνούς ηλεκτρονικούς χρήστες Κατηγοριών 1 (δίκυκλα) και 2 (Ι.Χ.) με εκπτώσεις έως και 60% ανάλογα με τη συχνότητα των διελεύσεων.m