Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Αύξηση τιμών διοδίων στην Εγνατία Οδό


6fbd52ed0ac891f8edc2cd2d71a27cfb_MΑκόμη ακριβότερη θα γίνει η Εγνατία Οδός καθώς εντός του
2013 θα χωροθετηθούν και θα κατασκευαστούν τέσσερις ακόμη σταθμοί διοδίων, ενώ εγκαταλείπεται οριστικά κάθε ιδέα για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος.
Η διοίκηση της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού, που αφορά στην κατασκευή των συμβατικών σταθμών διοδίων (δεκατριών συνολικά), αντί της εφαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος. Ο λόγος, όπως τόνισε ο πρόεδρος «Εγνατία οδός Α.Ε.», Παρασκευάς Σαββαΐδης, είναι το υψηλό κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος.
«Το σύστημα δεν θα αλλάξει», είπε και συμπλήρωσε: «Απλά, θα γίνει μία αναβάθμιση του λογισμικού του, έτσι ώστε να καλύπτει την εκπτωτική πολιτική που θα εφαρμόσουμε για ορισμένες κατηγορίες χρηστών του αυτοκινητόδρομου». Ερωτηθείς ποιες είναι οι κατηγορίες αυτές, απάντησε: «Μία κατηγορία, για παράδειγμα, είναι οι κάτοικοι των περιοχών που διασχίζει η Εγνατία οδός, οι οποίοι χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση ένα τμήμα της για την μετακίνηση τους. Σ’ αυτούς, λοιπόν, θα γίνει μία έκπτωση στην τιμή των διοδίων».