Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Με τον εορτασμό των 100 χρόνων ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ έπεσε η αυλαία του 41ου Φεστιβάλ Ολύμπου


Εκατό χρόνια ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που επιμελήθηκε και παρουσίασε η ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ, στο δημοτικό θέατρο του πάρκου Κατερίνης, το βράδυ του Σαββάτου. Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Οργανισμό Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Κατερίνης και ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα του 41ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
Το πρόγραμμα το οποίο εντυπωσίασε και συγχρόνως συγκίνησε το  πολυπληθές κοινό που κατέκλυσε το θέατρο, περιείχε ανάγνωση κειμένων, προβολή οπτικοακουστικού υλικού, πλούσια μουσική και τραγούδια.
Συμμετείχαν οι χορωδίες της Εστίας Πιερίδων Μουσών, η Δημοτική χορωδία Αιγινίου και η χορωδία  του πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταμώνα. Την ορχήστρα και τις χορωδίες διεύθυνε ο Ευθύμης Μαυρίδης. Το πρόγραμμα άνοιξε με χαιρετισμό ο πρόεδρος της Εστίας κ. Κώστας Κωνσταντινίδης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση, τόνισε πως η Εστία Πιερίδων Μουσών, στη μακροχρόνια πορεία της παρουσίασε σημαντικά ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα, τη Μακεδονία , την Πιερία.
Η σημερινή παρουσίαση, ίσως είναι η σημαντικότερη. Στη συνέχεια χαιρετισμό εκ μέρους της περιφέρειας απεύθυνε η αντιπεριφερειάρχης  κ. Σοφία Μαυρίδου, η οποία συνεχάρη τους διοργανωτές και επιβεβαίωσε τη στήριξη της Περιφέρειας σε τέτοια γεγονότα. Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου , κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, επεσήμανε πως με τη σημερινή εκδήλωση πέφτει η αυλαία του 41ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
Δεν είναι τυχαία η σημερινή συνέρευση με την Εστία Πιερίδων Μουσών, ούτε προέκυψε από σύμπτωση το σημερινό θέμα της εκδήλωσης μας.
Το Φεστιβάλ Ολύμπου ως γέννημα της Εστίας Πιερίδων Μουσών, όφειλε να συνεορτάσει μαζί της αυτό το μεγάλο ιστορικό γεγονός, των 100 χρόνων Ελεύθερης Μακεδονίας και εκ των πραγμάτων Ελεύθερης Πιερίας.
«Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του 41ου Φεστιβάλ Ολύμπου, θέλω να σας εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες για τη στήριξη και την αγάπη σας στο θεσμό αυτό. Να σας διαβεβαιώσω πως το 42ο Φεστιβάλ θα είναι ακόμα καλύτερο και θα γιορτάσουμε σ’ αυτό ένα άλλο μεγάλο γεγονός για την Μακεδονία και την Πιερία. Τα 100 χρόνια από την κατάκτηση της υψηλότερης κορυφής του Ολύμπου, τον Μύτικα.
Καλή μας αντάμωση».