Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι βάσεις


Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, κατά την οποία παρουσίασε το σχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Όπως όλα δείχνουν, σε πολλά τμήματα ΑΕΙ, η βάση θα ξεπεράσει τα 18.000 μόρια, ενώ κριτήριο για την επιλογή των υποψηφίων ήταν για μία ακόμη χρονιά η επαγγελματική εξασφάλιση και η παραμονή των φοιτητών στον τόπο διαμονής τους.
Σύμφωνα με το “Έθνος”, ψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων είναι οι σχολές της Νομικής σε Αθήνα (19.000 μόρια) και Θεσσαλονίκη (18.700), ενώ παρά το γεγονός ότι δεν γίνονται πια διορισμοί στο Δημόσιο, το Παιδαγωγικό Αθήνας (17.900-18.100) και Θεσσαλονίκης (17.820-18.020) είναι μία από τις πρώτες επιλογές των υποψηφίων.
Πτώση παρουσιάζουν τα Πολυτεχνικά Τμήματα τόσο των κεντρικών όσο και των Περιφερειακών ιδρυμάτων.
Τη μεγαλύτερη πτώση αναμένεται να έχουν τα τμήματα των Μαθηματικών, της Φυσικής και της Χημείας.
Στα ίδια με τα περσινά επίπεδα θα είναι οι βάσεις σε ιατρικές και οικονομικές σχολές.
Έδαφος κερδίζουν σχολές που τα τελευταία χρόνια είχαν μπει στο περιθώριο όπως Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ναυτικών Δοκίμων, Ανώτατες Σχολές Πλοιάρχων και Μηχανικών και τεχνολογικά ιδρύματα.
Όσοι έχουν δείξει την προτίμησή τους σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι βάσεις θα ανέβουν μέχρι και 1.000 μόρια.