Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

11ο διεθνές καμπ Κολινδρού: Η συνέντευξη τύπου

Συνέντευξη τύπου με την ευκαιρία του 11ου διεθνούς καμπ που ξεκινά αύριο στον Κολινδρό παραχώρησαν οι διοργανωτές. 

Αρχικά τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελος Πολύζος που τόνισε: 
«Καλωσορίζω όλους τους συμμετέχοντες στο καμπ. Είναι μεγάλη τιμή για τον δήμο που διεξάγεται κάθε χρόνο εδώ η συγκεκριμένη διοργάνωση. Είναι ένα γεγονός που αναδεικνύει τα έργα που έχουν γίνει. Το αθλητικό κέντρο του Δήμου που είναι ότι καλύτερο στην Βόρεια Ελλάδα και θα είχε γίνει γνωστό χωρίς το καμπ. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε την έμπνευση αυτής της διοργάνωσης και τον ευχαριστώ για άλλη μια φορά. Τονίζω ότι ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που υπάρχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι προτιμότερο να περικόπτονται κονδύλια από άλλες εκδηλώσεις για να πραγματοποιείται η συγκεκριμένη, που γίνεται εδώ και 18 χρόνια. Από τον Κολινδρό έχουν περάσει καλαθοσφαιριστές που τίμησαν τα Ελληνικά χρώματα σε διεθνές επίπεδο». 

Ο β΄ αντιπρόεδρος της ΕΟΚ Μιχάλης Βιντηλαίος που μίλησε αμέσως μετά ανέφερε:
«Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην περιοχή και έχω μείνει έκπληκτος από τον χώρο και τα έργα που έχουν γίνει και τα οποία θα ζήλευαν αρκετοί, καθώς είναι μοναδικά στην Ελλάδα. Η διοργάνωση έχει Πανευρωπαϊκή εμβέλεια καθώς αξιόλογοι αθλητές πέρασαν θα συνεχίσουν να περνούν και τα επόμενα χρόνια από δω». 

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΜ Αντώνης Παπαγιαννούλης δήλωσε: 
«Ευχαριστώ τον Δήμαρχο για την φιλοξενία στον χώρο που ονειρεύτηκε ο ίδιος πριν από αρκετά χρόνια. Παιδιά από πολλά κράτη μαζεύονται εδώ και μαθαίνουν να συνεργάζονται και μαζί τους συνεργάζονται και οι Ομοσπονδίες των χωρών τους. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε συμπαράσταση και τα επόμενα χρόνια».

Στην συνέχεια μίλησε η αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Πύδνας-Κολινδρού, Ξανθίππη Βασιλειάδου που τόνισε: 
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες που συμμετέχουν και ευελπιστώ να διοργανώνουμε για αρκετά χρόνια την συγκεκριμένη εκδήλωση»

Ο πρόεδρος της επιτροπής ανάπτυξης και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Γιάννης Κουτραφούρης που μίλησε μετά επισήμανε: 
«Τις δεκαετίες του 1960 και 1970 υπήρχαν δύο κέντρα καλαθοσφαίρισης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Την δεκαετία του 1980 η ΕΟΚ υλοποίησε το πρόγραμμα ανεύρεσης ταλέντων σε όλη την Ελλάδα. Με υπομονή και επιμονή συγκροτήθηκε το αναπτυξιακό πρόγραμμα με κορυφαίες εκδηλώσεις, τα τουρνουά Χριστουγέννων σε αγόρια και κορίτσια, τα τουρνουά των Ενώσεων σε όλη την Ελλάδα και το καμπ του Κολινδρού που κλείνει την αγωνιστική περίοδο. 
Είναι το 11ο διεθνές καμπ και το 18ο συνολικά καθώς είχαν προηγηθεί άλλα επτά αποκλειστικά με Ελληνες παίκτες. Είμαστε υπερήφανοι γιατί το Ελληνικό και Ευρωπαϊκό μπάσκετ, βάζει τις βάσεις του από τον Κολινδρό. Αυτό οφείλεται σε δύο λόγους: 
Το υπέροχο αθλητικό κέντρο που είναι το μοναδικό Δημοτικό σε όλη την επικράτεια και την προσωπικότητα της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν είναι άλλος από τον Δήμαρχο Βαγγέλη Πολύζο που έκανε το όραμα πράξη. Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την προσφορά του στον αθλητισμό και την καλαθοσφαίριση. Με την ευκαιρία θέλω να του δώσω και τους χαιρετισμούς του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου, που θα είναι μαζί μας τις επόμενες ημέρες». 

Τέλος τον λόγο έλαβε ο επικεφαλής-συντονιστής του καμπ και ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Δοξάκης που δήλωσε: 
«Ευχαριστώ για την φιλοξενία εκ μέρους των προπονητών και των αθλητών. 46 παιδιά και 11 προπονητές από επτά χώρες θα γνωρίσουν τις επόμενες έξι μέρες σημαντικές εμπειρίες από το άθλημα και θα επισκεφθούν την περιοχή. Με την ευκαιρία θέλω να προτείνω στο Δήμαρχο από του χρόνου να μεγαλώσει το καμπ , τόσο σε ηλικιακές κατηγορίες όσο και σε αριθμό χωρών που θα συμμετάσχουν. Μάλιστα μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας και το δεύτερο γήπεδο του Δήμου, αυτό του Αιγινίου». 

Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ευάγγελος Πολύζος έκανε αμέσως αποδεκτή την πρόταση του Γιώργου Δοξάκη, λέγοντας ότι θα την μεταβιβάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα τόνισε ότι αρχίζουν την Δευτέρα οι εργασίες στο κλειστό του Αιγινίου, το οποίο υπολογίζεται να είναι έτοιμο σε ένα μήνα. 

Ο πρόεδρος της επιτροπής ανάπτυξης της ΕΟΚ Γιάννης Κουταφούρης, ανέφερε ότι ο πρόεδρος της επιτροπής νέων της FIBA Europe, Αρης Ζώης έχει ήδη συζητήσει την προοπτική να προσκληθούν περισσότερες χώρες, με στόχο να γίνει κάποια στιγμή ένα μικρό παγκόσμιο σ’ αυτές τις ηλικίες....