Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ


Βανδαλισμούς και ανυπολόγιστες ζημιές προκάλεσαν άγνωστοι στην κτηματική περιοχή του Μοσχοχωρίου, καθώς κατέστρεψαν τον μετασχηματιστή της ΔΕΗ,  που ουσιαστικά δίνει ρεύμα σε όλο το αντλητικό σύστημα της περιοχής.
Η καταστροφική μανία των κλεφτών ήταν τόση που διέλυσαν στην κυριολεξία τον μετασχηματιστή με συνέπεια να προκληθεί μεγάλη οικονομική ζημία τόσο στη ΔΕΗ, προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες, όσο στον αγροτικό κόσμο της κτηματικής περιοχής Μοσχοχωρίου, καθώς περισσότερα από δυο χιλιάδες στρέμματα μένουν χωρίς νερό άρδευσης.
Επί τόπου μετέβη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κατερίνης κος Νίκος Μπουρονίκος και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μοσχοχωρίου κος Ευαγγελόπουλος, προκειμένου να έχουν προσωπική άποψη για τη ζημιά που προκλήθηκε.
Νωρίτερα ο κος Ευαγγελόπουλος προχώρησε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. Ειδικότερα, ειδοποίησε την ΔΕΗ,  μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση, όπου ανέφερε όλα τα γεγονότα και ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.
«Δυστυχώς ασυνείδητοι  δημιούργησαν σοβαρό πρόβλημα στο Μοισχοχώρι  καταστρέφοντας τον μετασχηματιστή της ΔΕΗ. Πέρα από το οικονομικό κόστος αυτής της αχαρακτήριστης ενέργειας υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα άρδευσης. Επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να μετριάσουμε την οικονομική απώλεια στο εισόδημα των αγροτών» δήλωσε ο κος Μπουρονίκος.
Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος επέστησε την προσοχή όλων των αγροτών και των κατοίκων γενικότερα του Δήμου, σε περίπτωση που εντοπίζουν άγνωστους να κινούνται ύποπτα στην περιοχή τους, να αναφέρουν το γεγονός στον πρόεδρο της τοπικής τους κοινότητας ή στην  Αστυνομία, προκειμένου να προληφθεί ανάλογο γεγονός στο μέλλον.