Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Πιερία: Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου


Με λαμπρότητα ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Πιερία για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940,  την Παρασκευή  26  Οκτωβρίου 2012.
Στο μνημείο της πλατείας Ελευθερίας στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  τιμώντας τους αγωνιστές του έπους του ΄40 που με φιλοπατρία,  αυταπάρνηση, αυτοπεποίθηση,  ομοψυχία  και  απαράμιλλο ηρωισμό  χάρισαν στους Έλληνες την ανεκτίμητη ελευθερία και δημοκρατία.
Τα σχολεία της  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  εκπροσώπησε το 16ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης  και  τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκπροσώπησε το 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης. Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στεφάνι κατέθεσε ο  Ειδικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας- Καθηγητής- αρμόδιος εκπαιδευτικών θεμάτων, Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος. Στεφάνι επίσης  κατέθεσε  ο Σύλλογος  Κοκκινοπλιτών   Ν.Πιερίας “Ο ΟΛΥΜΠΟΣ”,  ο  Σύλλογος Κρητών Πιερίας “ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ”, η Λέσχη ”Lions” Κατερίνης και το Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο Sportland Νικηφόρος.
Στο  μήνυμα της εθνικής μας επετείου  αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, στη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για τους υπαλλήλους στην αίθουσα συνεδριάσεων στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας. Όπως τόνισε « όταν ένας λαός σέβεται την ταυτότητά του, πιστεύει  στις δυνάμεις του και με θέληση και όπλα την ενότητα, την αλληλεγγύη, την αισιοδοξία και την ελπίδα για το καλύτερο  μπορεί να βγει  νικητής μέσα από κάθε είδους μάχη».
Η Αντιπεριφερειάρχης  Πιερίας  τόνισε ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε οι περιστάσεις μας ωθούν  να προβάλουμε το μήνυμα της εθνικής ανεξαρτησίας, περισσότερο από ποτέ πρέπει να αντλήσουμε δύναμη από την ιστορία μας, να πεισμώσουμε και να πούμε ΄΄ΟΧΙ΄΄ σε καταστάσεις που υποθηκεύουν τα όνειρα και το μέλλον μας.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν η  Πρόεδρος του Συλλόγου  Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ.  Δομνίκη  Καράντζιου, ανέγνωσε αληθινή επιστολή του παππού της  προς την οικογένειά του, που πολέμησε ως στρατιώτης στη διάρκεια του 2ου  παγκοσμίου πολέμου.

Στο χρονικό και στα ηθικά διδάγματα της 28ης Οκτωβρίου, αναφέρθηκε η υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, κ. Μιράντα Παππά, που παρουσίασε ένα ενδιαφέρον
οπτικοακουστικό υλικό για τα εκατό χρόνια απελευθέρωσης της Κατερίνης , με εικόνες της πόλης  εκείνης της περιόδου καθώς και  των κατοίκων της.