Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

«Ζεστό» χρήμα στην αγορά της Πιερίας! – Ξεκίνησε η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες


«Ζεστό» χρήμα στην αγορά της Πιερίας άρχισε να πέφτει από σήμερα, Πέμπτη, καθώς ξεκίνησε να δίνεται το 50% της ενιαίας ενίσχυσης (επιδοτήσεις) στους αγρότες. Συνολικά 13 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα μόνον από το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας επί της Ί. Δραγούμη στην Κατερίνη, ενώ πολλοί αγρότες θα εξυπηρετηθούν  από τα υπόλοιπα υποκαταστήματα της ΑΤΕ, σε Κατερίνη (πεζόδρομος Μ. Αλεξάνδρου), Λιτόχωρο, Αιγίνιο και Κολινδρό.
Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης οι αγρότες του νομού άρχισαν να συρρέουν στα γκισέ των τραπεζών για να λάβουν την πρώτη δόση των δικαιωμάτων τους, ενώ οι υπάλληλοι βρίσκονται επί ποδός για να εξυπηρετήσουν το κοινό. Στην Αγροτική Τράπεζα επί της Ι. Δραγούμη, το υποκατάστημα που εξυπηρετεί τους περισσότερους αγρότες στην Πιερία, η αναμονή δεν ήταν μεγάλη, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, καθώς λειτουργούσαν συνολικά 8 ταμεία.
Ο Διευθυντής του υποκαταστήματος κ. Στέφανος Μπούζης δήλωσε πως μέσα σε τρεις μέρες θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλοι οι αγρότες, ενώ δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα ως προς τη διαδικασία καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης.
Ποιοι δεν θα λάβουν δικαιώματα
Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι για πρώτη «μπλοκάρονται» επιδοτήσεις επειδή αγρότες έκαναν αποδεδειγμένα χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων. Πρόκειται για 8 με 10 περιπτώσεις σ΄όλη την Ελλάδα, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται. Πρόθεση του υπουργείου είναι να δώσει ένα σαφές μήνυμα στους αγρότες πως είναι αποφασισμένο να πατάξει το κύκλωμα εμπορίας παράνομων φυτοφαρμάκων και να διαφυλάξει την υγεία των καταναλωτών. Το υπόλοιπο 50% των επιδοτήσεων θα καταβληθεί μετά τις 15 Δεκεμβρίου.