Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

H… AΘΛΗΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗ – Από τη Σκύδρα στο βιβλίο Γκίνες


Είναι η ιδανική αθλητική οικογένεια. Την ίδια ακριβώς ώρα που ο μπαμπάς οδηγεί τη νεοφώτιστη Νίκη Αιγινίου στην πρώτη της νίκη στη Βόλεϊ Λιγκ και μάλιστα στην έδρα του νταμπλούχου Ηρακλή, η κόρη του ηγείται της προσπάθειας του Ηρακλή να φτάσει στη νίκη επί των Τραχώνων για την Α1 Γυναικών και ο γιος αγωνίζεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Αρη.
Οι εκπλήξεις από τον Θανάση Στράντζαλη δεν σταματούν εδώ, αφού για πρώτη φορά αποκαλύπτει πως είναι ο μοναδικός Ελληνας προπονητής που μπήκε στο βιβλίο Γκίνες μετά από αίτημα που είχε κάνει η παλιά του ομάδα, ο Αριστοτέλης Σκύδρας, επειδή τη σεζόν 1997-98 κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Β’ Εθνική έχοντας 22 νίκες με 3-0 σετ. «Η αλήθεια είναι πως η νίκη της Νίκης Αιγινίου στη Μίκρα για τη Βόλεϊ Λιγκ ήταν ιστορική για την ομάδα μου.
Πρώτη σεζόν στην Α1 Ανδρών και πρώτη νίκη και μάλιστα στην έδρα του Ηρακλή που όλοι ξέρουμε το μέγεθός του και επιπλέον στο παρελθόν υπηρέτησα. Οταν τελείωσε το ματς έτρεξα να ρωτήσω πόσο ήρθε ο αγώνας της γυναικείας ομάδας του Ηρακλή που έπαιζε η κόρη μου… Ετσι είναι η ζωή…» λέει ο 45χρονος τεχνικός και επιμένει στην επιτυχία της Νίκης Αιγινίου: «Ο Φοίνικας και ο Παμβοχαϊκός μας έδειξαν το δρόμο ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις παραδοσιακές ομάδες του κέντρου. Θέλουμε να έχουμε διάρκεια και να δώσουμε δυναμική σε όλη την Πιερία».
Επεσε με τα χιόνια
Ομως, το μεγάλο πρόβλημα για τη νεοφώτιστη Νίκη είναι το γηπεδικό. Το γυμναστήριο καταστράφηκε με τα χιόνια τον περασμένο Φεβρουάριο και από τότε η ομάδα έχει μείνει χωρίς… σπίτι: «Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα. Μας έχουν υποσχεθεί πως τέλος του μήνα θα μπούμε μέσα στο ανακαινισμένο γήπεδο, αλλά το βλέπω δύσκολο… Κάνουμε προπονήσεις στον Κολινδρό και θα παίξουμε το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στο πρωτάθλημα στην Πολίχνη κόντρα στον Εθνικό».
Από τη Σκύδρα με αγάπη
Ο Στράντζαλης ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τη Σκύδρα (στον Αριστοτέλη) και μετά θήτευσε σε Λάρισα, Φιλαθλητικό, Εθνική Γυναικών και Ηρακλή. Το μυαλό του παραμένει στον Ηρακλή όπου είναι η κόρη του Ολγα που είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού βόλεϊ. «Ξεκίνησα την καριέρα μου διαγώνια, αλλά από φέτος αγωνίζομαι ακραία. Είναι μια θέση με μεγάλες απαιτήσεις. Ο μπαμπάς μου με βοηθάει, αλλά εάν δεν δουλέψω πολλές ώρες μόνη μου δεν θα κάνω τη διαφορά.
Είμαι ευχαριστημένη στον Ηρακλή γιατί είμαστε μια νέα ομάδα με πολλές φιλοδοξίες» λέει η 16χρονη Ολγα Στράντζαλη που είναι βέβαιο πως μαζί με τις Νομικού, Βασιλαντωνάκη, Λαμπρούση θεωρούνται τα μεγάλα αστέρια του γυναικείου βόλεϊ. «Ο μόνος που μου ξέφυγε και πήγε στο ποδόσφαιρο είναι ο γιος μου, αλλά δεν πειράζει, αθλητισμό να κάνει και ό,τι να ‘ναι…» λέει με περηφάνια ο 45χρονος τεχνικός έχοντας στο πλευρό του τα δύο του παιδιά.