Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Ξεσηκώθηκαν οι μαθητές της Κατερίνης! – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο της πόλης


Στην πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν   το πρωί οι μαθητές και οι μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων του δήμου Κατερίνης, έπειτα από κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής μαθητών από τα λύκεια της πόλης. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης, ενώ  προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εκεί, αντιπροσωπεία των προέδρων των 15μελών συναντήθηκε με τον διευθυντή κ. Γιάννη Καζταρίδη.
 Η ανακοίνωση

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι μαθητές,  «η κυβέρνηση μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση  και το ΔΝΤ ετοιμάζουν νέο έγκλημα ενάντια σε εμάς, τις οικογένειές μας και ολόκληρο τον Ελληνικό λαό. Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνουν τα παλιά και τα νέα μέτρα «σωτηρίας».
Δισεκατομμύρια για τις τράπεζες, λεηλασία και ξεπούλημα του πλούτου της χώρας, ασυλία για τους φοροφυγάδες, στο απυρόβλητο «οι έχοντες και κατέχοντες». Ενώ χαράτσια, μείωση μισθών και συντάξεων, συσσίτια  και εξαθλίωση  για τους πολλούς.
Ακόμη μεγαλύτερη μείωση στη χρηματοδότηση για την παιδεία που θα φέρει:
Χειρότερη υποβάθμιση του Δημόσιου σχολείου.
Μάθημα σε κτίρια χωρίς συντήρηση, σε παγωμένες αίθουσες, αφού τα περισσότερα σχολεία χρωστάνε το περσινό πετρέλαιο.
Άδεια ταμεία στις σχολικές επιτροπές, με τεράστιες ελλείψεις σε ότι είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των σχολείων.
Ακριβοπληρωμένες σπουδές στο δήθεν δωρεάν σύστημα παιδείας τους.
Βάζουν εμπόδια στη μόρφωσή μας, υποθηκεύουν το μέλλον μας.
Μετά το σχολείο ή και τις σπουδές, τους περισσότερους από εμάς περιμένει η ανεργία, ενώ οι υπόλοιποι «τυχεροί» θα βρουν δουλειά για 400 ευρώ! με συνθήκες εργασίας μεσαίωνα..
Μήνα με το μήνα οι γονείς μας δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να τα βγάλουν πέρα. Μήνα με το μήνα φτωχαίνουμε όλο και πιο πολύ όλο και περισσότεροι.
Η σιωπή δεν μας ταιριάζει. Παλεύουμε μαζί με τον υπόλοιπο λαό. Φουντώνουμε το λαϊκό ποτάμι που θα σαρώσει τα μέτρα και την πολιτική που τα γεννά. Η ανατροπή της βαρβαρότητας δεν είναι έργο σε μία πράξη. Ο αγώνας θα είναι συνεχής».