Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ν. Μακρίδης: Πόσο ανάγκη έχει ο τόπος από ένα ακόμη «ΟΧΙ»


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ήρθε η στιγμή να γιορτάσουμε όλοι οι Έλληνες την επέτειο του «ΟΧΙ» .
Αποδίδουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνη σ’ όλους τους ήρωες μας, σε όλους όσους υπερασπίστηκαν και διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα του ελληνικού έθνους και μας οδήγησαν στην ελευθερία και στην ανεξαρτησία μας.
Η 28η Οκτωβρίου του 1940 υπήρξε για μια άλλη μια φορά απόδειξη του πάθους των Ελλήνων για ελευθερία και αξιοπρέπεια, υπήρξε δείγμα ανδρείας και αυτοθυσίας.
Ας έρθουμε όμως και στο σήμερα, που όλα αυτά παραμένουν επίκαιρα , μιας και οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι και σε όλους έχει ριζώσει η ανησυχία για τη χώρα και τον τόπο μας, για το μέλλον μας.
Η  επέτειος αυτή ας αποτελέσει για εμάς παράδειγμα.
Όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί.
Ας φανούμε άξιοι απόγονοι τους, ικανοί να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και  αγάπη για την Ελλάδα. Ας μείνουμε όλοι ενωμένοι για να αγωνιστούμε με πίστη, ελπίδα και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον.
Ας αγωνιστούμε και εμείς σήμερα για το δικό μας “ΟΧΙ”, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τον τόπο μας και τη πατρίδα μας γενικότερα . Πιστεύω πως, η αποφασιστικότητα ενός λαού να υπερασπιστεί μέχρις εσχάτων την πατρίδα του, αποτελεί παράγοντα ανατροπής των σχεδίων υποδούλωσής του, ακόμη και με τη σημερινή μορφή.
Όλοι γνωρίζουν ποια είναι όρια της ανοχής μας και οι προϋποθέσεις της ανεξαρτησίας μας… Το έχω πει και το ξαναλέω…. ο Έλληνας όσες δυσκολίες και αν περάσει πάντα βρίσκει δύναμη να σηκώσει το κεφάλι και να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του. Και όλοι όσοι θέλουν να τον υποδουλώσουν πάντα θα τον βρίσκουν μπροστά τους.
Ζήτω η επέτειος του «ΟΧΙ» !!!
Με τιμή,
Νίκος Μακρίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας/
Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας