Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Ραγδαία αύξηση των συσσιτίων της Μητρόπολης Κίτρους!


Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση των συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος. Αυτή τη περίοδο ετοιμάζονται συσσίτια για 180 συμπολίτες μας όλων των ηλικιών, ενώ παράλληλα άλλοι τόσοι δέχονται τις υπηρεσίες του κοινωνικού παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως, δηλαδή προμηθεύονται από εκεί τρόφιμα. Η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως δύσκολη καθώς και οι δωρεές τροφίμων έχουν λιγοστέψει λόγω της οικονομικής στενότητας. Το μηνιαίο κόστος για τα συσσίτια ανέρχεται στις 7 χιλιάδες ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται  φυσικά η βοήθεια των εθελοντών  που καθημερινά φροντίζουν για το φαγητό των συμπολιτών μας και αυτών που μεταφέρουν  τα συσσίτια στις ενορίες.
«Οι απαιτήσεις όλο και αυξάνονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Η εκκλησία είναι αυτή που αφουγκράζεται την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες των πολιτών και χωρίς διακρίσεις δίνει την καθημερινή της παρουσία, προσπαθώντας να απαλύνει τον πόνο των συνανθρώπων μας, είτε με το συσσίτιο είτε με άλλες ενέργειες, πάντοτε  κάτω από την εντολή του Ευαγγελίου», ανέφερε ο  π. Κυριάκος Κοκελίδης, μέλος της επιτροπής για τα συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος».
Ο π. Βασίλειος Τορτοπίδης επισημαίνει την προσπάθεια των εθελοντών που καθημερινά μεριμνούν για τη σίτιση των συνανθρώπων μας. «Από τότε που ο Μητροπολίτης μας εμπνεύστηκε αυτή την ιδέα, εμείς προσπαθούμε να είμαστε αντάξιοι του έργου αυτού. Δώδεκα χρόνια φροντίσουμε όλους εκείνους που έχουν ανάγκη και συνεχώς παρουσιάζονται νέα άτομα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.
12 χρόνια προσφοράς
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα λειτουργεί επιτυχώς τα 12 τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτου κ. Αγαθονίκου και με τη συμπαράσταση των  εθελοντών από τις ενορίες της Κατερίνης και των περιχώρων. Καθημερινά εθελοντές από τις ενορίες διανέμουν κατ’ οίκον τις  μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη, δείγμα της ιδιαίτερης φροντίδας και μέριμνας της τοπικής Εκκλησίας προς τον πάσχοντα.