Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ολοκληρώθηκε η 3η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας









Ρεκόρ επισκεψιμότητας
κατέγραψε η φετινή διοργάνωση

Ρεκόρ επισκεψιμότητας σημείωσε η 3η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας ξεπερνώντας τους 8.500 επισκέπτες. Η 3η ΕΒΕΠ ολοκληρώθηκε σε πανηγυρικό κλίμα το βράδυ της Τετάρτης και στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία παρά τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα μας. Η 3η Εμποροβιοτεχνική έκθεση, που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου, στο συνεδριακό χώρο του Δ. Κατερίνης στον οικισμό Ανδρομάχης, στήριξε την εξωστρέφεια των Πιερικών επιχειρήσεων με τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και το φθηνό κόστος συμμετοχής σ’ αυτήν. Την έκθεση συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Πιερίας, η Αντιπεριφέρεια Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Πιερίας και του Εμπορικού  Συλλόγου Κατερίνης.

Η έκθεση μετρά θετικά αποτελέσματα καθώς για τρίτη συνεχή χρονιά αναδείχθηκε σε σημαντικό εργαλείο για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Εβδομήντα και πλέον επιχειρήσεις παρουσιάστηκαν στην έκθεση ενημερώνοντας το πολυπληθές κοινό για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Η έκθεση, που εκτείνονταν σε 2.500τ.μ., εντυπωσίασε με τα καλαίσθητα περίπτερα, την ποικιλία των εκθεμάτων, τις μεγάλες εκθεσιακές προσφορές και τον ειδικό χώρο των εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα, στην έκθεση παρουσιάστηκαν τα εξής εκθέματα: Αγροτικά, Αντιπροσωπείες αυτοκινήτων – Μοτοσικλέτες, Βιομηχανικά προϊόντα, Γραφικές τέχνες – εκτυπώσεις, Δερμάτινα – ενδύματα – υποδήματα, Δομικά  - μονωτικά υλικά, Είδη κατοικίας, Εκπαίδευση, Έπιπλα – έπιπλα κουζίνας & κήπου, Επαγγελματικός εξοπλισμός, Ηλεκτρονικά - ηλεκτρικά είδη, Κόσμημα, Κλιματισμός – ψύξη – θέρμανση, Κουφώματα, Κουρτίνες – Λευκά είδη – Στρώματα, Μηχανές γραφείου - Συστήματα πληροφορικής, Τζάκια, Τρόφιμα – ποτά, Φίλτρα νερού, Υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των επιχειρήσεων, στην έκθεση λειτούργησαν περίπτερα η Τροχαία Κατερίνης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, ο Ερυθρός Σταυρός Κατερίνης, η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης και το κέντρο ημέρας 4 εποχές του ΨΝΠΟ, που ενημέρωσαν το κοινό για το κοινωνικό τους έργο.

Η Τελετή Λήξης

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην τελετή λήξης της έκθεσης, το βράδυ της Τετάρτης, προσδίδοντας πανηγυρικό κλίμα στην ολοκλήρωση της 3ης ΕΒΕΠ. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από την Ένωση Ποντίων Πιερίας, το Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο ΌΛΥΜΠΟΣ» και το Σύλλογο Λιβαδιωτών Πιερίας «ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ». Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τους συλλόγους για την ευγενική συμμετοχή τους στην έκθεση απονέμοντάς τους τιμητικές πλακέτες.

Δήλωση Διοργανωτών και Ευχαριστήρια

Η 3η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας όχι μόνον πέτυχε το στόχο να συνεχίσει να διοργανώνεται, παρά την οικονομική κρίση, αλλά στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία σημειώνοντας πολύ υψηλή επισκεψιμότητα. Μάλιστα, ιδιαίτερο υπήρξε το ενδιαφέρον του κοινού για κατηγορίες εκθεμάτων όπως ο ενεργειακός κλάδος. Είναι γεγονός ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία δείχνει το δρόμο της ανάπτυξης και όταν συνδυάζεται με τη συνεργασία και υποστήριξη των φορέων τότε τα αποτελέσματα είναι θετικά και πολλαπλά σε όλους τους τομείς.

Ευχαριστούμε θερμά τους επιχειρηματίες και τους επισκέπτες της έκθεσης που συμμετείχαν στηρίζοντας έμπρακτα την 3η ΕΒΕΠ καθώς και τους επιχειρηματίες εκτός Πιερίας και ιδιαίτερα το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στην έκθεση.

Ευχαριστούμε τη Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και τον Πανοσιολογιότατο κ. Ιωακείμ για την τέλεση του αγιασμού. Ευχαριστούμε, ιδιαιτέρως, όλους τους αιρετούς και επίσημους φορείς της Πιερίας που έδωσαν το παρών στην έκθεση στηρίζοντας με την παρουσία τους αυτόν το θεσμό.
Ευχαριστούμε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους εκτός Πιερίας που παραβρέθηκαν στην τελετή εγκαινίων και ειδικότερα: τον Βουλευτή Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Φωτόπουλο, τους Αντιπεριφερειάρχες Κιλκίς κ. Γκουντενούδη και Πέλλας κ. Θεοδωρίδη, τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Επαγγελματικού Θεσσαλονίκης Μιχάλη Ζορπίδη, Βιοτεχνικού Θεσ/νίκης Παναγιώτη Παπαδόπουλο, Κοζάνης Χρήστο Σάββα, Πέλλας Ιορδάνη Τσώτσο, Χαλκιδικής Γιώργο Γκιλή και τον Γ.Γ. Παραγωγικού Τομέα της ΝΔ Γιώργο Σουφλιά.
Ευχαριστούμε, επίσης, για τη συνεργασία και την παρουσία τους στην έκθεση την Τροχαία Κατερίνης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, τη Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης, τον Ερυθρό Σταυρό Κατερίνης, τους Αντιδημάρχους Κατερίνης κ.κ. Βαϊνά και Μπουρονίκο καθώς και το ΕΚΑΒ.

Ευχαριστούμε το Σωματείο Κρεοπωλών Πιερίας, το Σωματείο Αρτοποιών Πιερίας «Ο Ευαγγελισμός» καθώς και τους οινοποιούς Γ. Αδάμο, Απ. Κούρτη, Ι. Παντούλη, Κ. Παπαγιαννούλη και Αφοί Χρυσοστόμου για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα να προσφέρουν από τα προϊόντα τους ώστε να δοθούν δωρεάν εδέσματα στους παρευρισκόμενους στην τελετή εγκαινίων.

Ευχαριστούμε, επίσης, την Ορχήστρα Νέων Δίου του Δ. Δίου – Ολύμπου, την Ένωση Ποντίων Πιερίας, το Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο ΌΛΥΜΠΟΣ» και το Σύλλογο Λιβαδιωτών Πιερίας «ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ» για την ευγενική συμμετοχή τους στις τελετές έναρξης και λήξης της έκθεσης, στο πλαίσιο των παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Τέλος, ευχαριστούμε όλο το ανθρώπινο δυναμικό που εργάστηκε για τη διοργάνωση της έκθεσης», σημειώνουν οι Διοργανωτές της έκθεσης.