Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΩΝ


Στα πλαίσια της ενημέρωσης των φίλων των μανιταριών, οργανώνουν  το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και Κυριακή 16 Οκτωβρίου  2011, ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (ΣΕΟ) Κατερίνης, η Οικολογική Ομάδα «Μητέρα Γη», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας «Πίερες» και οι Μανιταρόφιλοι Πιερίας εκδήλωση, που περιλαμβάνει εξόρμηση, συλλογή, ταυτοποίηση, καταγραφή, έκθεση και ομιλίες για τα άγρια μανιτάρια
Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
    Σάββατο 15 Οκτωβρίου και ώρα 9:00 πμ. συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του LIDL (περιοχή Ανδρομάχης), εξόρμηση (μεταφορά, ομάδων τεσσάρων ατόμων, με ιδιωτικά ΙΧ), αναζήτηση και συλλογή άγριων μανιταριών σε δύο δασικές περιοχές (Βρία και Ελατοχώρι ή Ελατοχώρι Πιερίας και ριζώματα Ημαθίας. (Η επιλογή των μανιταρότοπων θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες). Επιστροφή γύρω στις 4:00 μμ.
     Για την εξόρμηση στο δάσος ο  μανιταροσυλλέκτης χρειάζεται καλό παπούτσι και αντίστοιχη ενδυμασία. Για το μάζεμα των μανιταριών απαιτείται  μαχαιράκι και καλά αεριζόμενο καλάθι ή παρόμοιο δοχείο. Σε καμιά περίπτωση τα μανιτάρια δεν πρέπει να συλλέγονται σε πλαστικές σακούλες. Η αναγνώριση των συλλεχθέντων άγριων μανιταριών θα γίνεται επιτόπου, ενδιάμεσα σε μικρά διαλλείματα, από τον Ειδικό Μανιταρολόγο κ. Ζαχαρία Αθανασίου. Αν βολέψει ο καιρός, το μεσημεριάτικο το φαγητό θα γίνει στο δάσος σε μορφή «πικνίκ», με σάντουιτς, ψωμοτύρι/ελιές κλπ..
  Κυριακή 16 Οκτωβρίου και ώρα 10 έως 11:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κονταριώτισσας Πιερίας θα πραγματοποιηθεί η ταυτοποίηση, καταγραφή και έκθεση των συλλεχθέντων μανιταριών από τον ειδικό Μυκητολόγο Ζαχαρία Αθανασίου.
Από τις 11 έως 12 η ώρα θα ακολουθήσουν ομιλίες για τα άγρια μανιτάρια .
Για όσους  επιθυμούν, η Οργανωτική Επιτροπή έκλεισε θέσεις σε  διπλανή ταβέρνα για περίπου  20 μανιταρόφιλους, όπου εκτός των συζητήσεων, θα γίνει και «γευσιγνωσία» ψημένων μανιταριών.
                                                

Για περισσότερες πληροφορίες:
Αποστόλου Αθανάσιος      23510 27 977,  Κιν.697 68112 81     
Παπανικολάου Βαγγέλης  23510 75764,   Κιν. 693 9354 530