Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Η χρονιά των Νέων Αγροτών Πιερίας


Τις ευχαριστίες τους στην Βουλευτή Πιερίας κα Μαρία Μίχου, για όσα είπε στην ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής για τους Έλληνες Νέους Αγρότες, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας κ. Δημήτρης Δαλαμήτρας, συνοδευόμενος από τον Τεχνικό Συνεργάτη της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Δημήτριο Μιχαηλίδη, παρουσία της κας Μαριάνας Καβουνίδου.
Η δραστηριότητα της νεοσυσταθείσας ΕΝΑ Πιερίας είναι ελπιδοφόρα για το μέλλον του αγροτικού κόσμου, με τις τακτικές την πρώτη Δευτέρα κάθε μηνός συνάντηση-συζήτηση, τις συμμετοχές σε τοπικές εκδηλώσεις, αλλά και τις παρουσίες σε πανελλήνιες δράσεις.
Ήδη η ΕΝΑ Πιερίας ετοιμάζεται για να παρουσιάσει τον φάκελο διεκδίκησης του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών, τον Σεπ 2012, στην Πιερία. Ο πρόεδρος ζητάει την θετική έκφραση συμπαράστασης όλων των δομών και φορέων της Πιερίας για να περιληφθούν στον φάκελο μέχρι 29/11/2011.
Στις 29 Νοε 2011, (στις 12.00), στο Hyatt Θέρμης Θεσσαλονίκης, στην πανελλήνια συνάντηση για τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων της ΠΕΝΑ για το 2012, που είναι το Διεθνές Έτος ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ, η ΕΝΑ Πιερίας ελπίζει να έχει πολυάριθμη αποστολή διεκδίκησης και πλήρη φάκελο υποστήριξης της υποψηφιότητας της Πιερίας.
Η ΕΝΑ Πιερίας ξεκίνησε από την τυχαία συνάντηση της κας Κερασίας Παπούλια με Νέους Αγρότες στην Biologica (ΑγρΟραμα, Φεβ 2011) και διοργάνωσε μέχρι σήμερα πάνω από 10 ημερίδες σε διάστημα 7 μηνών (Ράχη, Βροντού, Κατερίνη, Πλατανόδασος, Κολινδρός, Δίον, ΚΕΓΕ Πιερίας, Καρίτσα), ενώ συμμετείχε στην εκδήλωση της 13/5/2011 (Τεχνόπολις), στο 18ο Συνέδριο (Χίος, 9/9/2011) & στην Γιορτή του Αγρότη (17/9/2011), ενώ προβλέπει τη συνέχιση των συναντήσεων της πρώτης Δευτέρας κάθε μηνός με την συνάντηση στην Γιορτή Τσίπουρου (Μηλιά, 7/11/2011), και στις 5/12/2011, ενώ στις 2 Ιαν 2012 στην Κατερίνη θα ξεκινήσει μια νέα χρονιά με πρώτη μεγάλη συμμετοχή στην Agrotica στο Συνέδριο για τον ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ (4/2/2011).
Η διοργάνωση του 19ου Πανελλήνιου Συνέδριου Νέων Αγροτών θα είναι η καλύτερη υποθήκη για τους Νέους Αγρότες και για όλο το αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα στην Πιερία, και εμμέσως για όλους τους συγκατοίκους της Πιερίας καθόσον ο αγροτικός τομέας είναι η ατμομηχανή της οικονομίας, μαζί με τον τουρισμό. Και το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών αγκαλιάζει και τους δύο ποιο σημαντικούς παράγοντες της ανάπτυξης και της οικονομίας του τόπου.