Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Εργασίες αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος από την Π.Ε.Πιερίας



Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις  αποκατάστασης φθορών  του  οδοστρώματος  από  την  Περιφερειακή  Ενότητα  Πιερίας στην επαρχιακή  οδό Κατερίνης -Ελατοχωρίου- Χιονοδρομικού έως τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

 Τα έργα  εκτείνονταν  σε µήκος ενός χιλιομέτρου  και αφορούσαν αποκατάσταση ζημιών  λόγω φθοράς, φαινομένων καθίζησης και κατολίσθησης αλλά και των έντονων βροχοπτώσεων του περασμένου χειμώνα. Οι τεχνικές  υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας προχώρησαν σε διαμόρφωση ερεισμάτων, ρείθρων και πρανών για την ασφαλή και εύκολη μετακίνηση των πολιτών και των επισκεπτών της Πιερίας.

 Η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, είχε αξιώσει την εντατικοποίηση των εργασιών, προκειμένου το οδικό δίκτυο να είναι έτοιμο  πριν την έλευση του χειμώνα. ΄΄ Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με γνώμονα τις ασφαλείς και άνετες μετακινήσεις των κατοίκων και επισκεπτών της Πιερίας εκπονούν μελέτες και εκτελούν έργα με ταχείς ρυθμούς δεδομένου ότι η Πιερία αποτελεί  τουριστικό προορισμό ΄΄ ,  επεσήμανε η κ. Μαυρίδου.
  
 Σύντομα, η Περιφερειακή  Ενότητα Πιερίας θα υλοποιήσει  παρόμοιες  παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία της Πιερίας που χρήζουν άμεσης ανάγκης  ανάπλασης  και αποκατάστασης  φθορών για τη βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής.