Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση Β. Λαγδάρη με φορείς του Δ. Πύδνας – Κολινδρού για το πρόγραμμα στρατηγικής ανάπτυξης της περιοχής


Ενημερωτική συνάντηση με φορείς του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού πραγματοποίησε, το απόγευμα της Παρασκευής, ο Συνδυασμός της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενόψει της σύνταξης του προγράμματος στρατηγικής ανάπτυξης 2012 -2015 του Δήμου. Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού Βαγγέλης Λαγδάρης, απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των φορέων, των πολιτιστικών και συνδικαλιστικών συλλόγων της περιοχής, αναφέρθηκε στην δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας, σημειώνοντας ωστόσο πως υπάρχουν και ευκαιρίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
          Στη συνέχεια επεσήμανε τους λόγους που ο συνδυασμός του αποφάσισε να κάνει αυτή τη συνάντηση, λέγοντας πως η «Ενωτική Πορεία» θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίες θα προκύψουν από τη διαβούλευση με εκπροσώπους φορέων. «Αυτές οι προτάσεις θα είναι ο μπούσουλας για να στηριχθεί η Δημοτική Αρχή στη σύνταξη του προγράμματος στρατηγικής ανάπτυξης. Θα πρέπει να κάνουμε ένα ρεαλιστικό και εφικτό πρόγραμμα. Αυτό, θα πρέπει να είναι η βάση που κάθε φορά θα επικαιροποιούν οι Δημοτικές Αρχές», είπε ο κ. Λαγδάρης, τονίζοντας πως θα πρέπει η ανάπτυξη να αφορά όλα τα χωριά του Δήμου.
          Επιπλέον, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού αναφέρθηκε και στην πολιτική κρίση που περνά η χώρας μας. «Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνεται η ευκαιρία για αλλαγή των σχέσεων με τους δημότες. Θα πρέπει να βάλουμε μια διαχωριστική γραμμή με το χθες. Ο Δήμος θα πρέπει να είναι πιο κοντά στους δημότες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα», είπε, εξηγώντας ποιος είναι ο σκοπός του Επιχειρησιακού Σχεδίου του δήμου και τη διαδικασία θα ακολουθηθεί μέχρι την ολοκλήρωσή του.



          Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων, Πολιτιστικών και Συνδικαλιστικών Συλλόγων του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, καθώς και τοποθετήσεις των τέως Δημάρχων Αιγινίου Τάσου Τερζή και Κολινδρού Θωμά Σολοποτιά. Σημειώνεται πως, οι προτάσεις των φορέων της Βόρειας Πιερίας ο συνδυασμός του κ. Λαγδάρη θα τις καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας – Κολινδρού.