Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Νέα δεδομένα στην ύδρευση της Βόρειας Πιερίας


Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο


Νέα δεδομένα στα τέλη ύδρευσης για τους Δημότες Πύδνας – Κολινδρού από τη νέα χρονιά, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αναπροσαρμογή των τελών, με στόχο την πάταξη της άσκοπης σπατάλης του νερού, καθώς η Βόρεια Πιερία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Συγκεκριμένα το Δ.Σ. Αποφάισε: Πάγιο τέλος ύδρευσης για τις Τοπικές Κοινότητες Καστανιάς , Ρυακίων , Λιβαδίου, Παλαιόστανης και του συνοικισμού Μ. Γέφυρας ποσό 40,00 €/ έτος. Πάγιο τέλος ύδρευσης για τις λοιπές Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες ποσό 60,00 € / έτος .
Χρεώσεις ανά κυβικό μέτρο κατανάλωσης :
0-20 κυβικά μέτρα 0,20€/ m3  νερού
21-40 κυβικά μέτρα 0,40€/ m3 νερού
41-60 κυβικά μέτρα 0,60€/m3 νερού
61-120 κυβικά μέτρα 0,70€/ m3 νερού
121 κυβικά μέτρα και άνω 1,20€/ m3 νερού
Στον οικισμό Παλιαμπέλων μέχρι την τοποθέτηση υδρομέτρων θα ισχύει το τιμολόγιο που υπάρχει σήμερα και μετά την τοποθέτηση υδρομέτρων ό,τι ισχύει και για τον οικισμό της Μ. Γέφυρας .
B.- Καθορίζει για το έτος 2012 και εφεξής τέλος αποχέτευσης στο Δήμο Πύδνας Κολινδρού ως εξής:
Πάγιο τέλος αποχέτευσης 33,00€ / έτος
Τέλος χρήσης αποχέτευσης ποσό ίσο με το 50% του ποσού που χρεώνεται για κατανάλωση ύδρευσης .
Το συγκεκριμένο τέλος αφορά τις Δημοτικές Κοινότητες Αιγινίου και Κολινδρού .
 -Για παραβίαση υδρομέτρου να επιβάλλεται πρόστιμο ποσού 1.500,00 €.
-Οι λογαριασμοί ύδρευσης και αποχέτευσης να αφορούν κατανάλωση τετραμήνου και να εκδίδονται τρεις φορές το έτος.
-Στις Δ.Ε. Αιγινίου και Κολινδρού, να μη χρεώνονται τέλος αποχέτευσης όσοι δεν έχουν σύνδεση με την αποχέτευση.
 `Η σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης θα γίνεται ατελώς, τα δε υλικά για τη σύνδεση θα τα προμηθεύεται ο ενδριαφερόμενος.
Οι Δ.Σ. της μείζονος πλειοψηφίας κ.κ. Ε. Λαγδάρης, Α. Ανδρικόπουλος, Β. Λιόλιος, Δ. Χαϊκάλη, Κ. Ν. Σουλτανίδης, Μ. Ντιούδης, Ν. Μεταλλίδης, Π. Μπουρσούκης, Ν. Τουλούπας, Γ. Μιάουρας δε συμφωνούν με τις τιμές των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης όπως αυτές καθορίστηκαν, διότι κατά την άποψη τους προηγήθηκε στοιχειώδης οικονομοτεχνική μελέτη για τον υπολογισμό του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών ύδρευσης και δεν τους δόθηκαν στοιχεία της ετήσιας
κατανάλωσης για κάθε δημοτική ενότητα ξεχωριστά . Παράδειγμα του αυθαίρετου υπολογισμού αποτελεί η εισήγηση της πλειοψηφίας που υπολογίζει στην κατανάλωση ύδατος ω εξής : Μέση ετήσια κατανάλωση ανά παροχή : 180 κυβικά . 180 κυβικά χ 0,50€/κυβικό μέση χρέωση 90,00 € ετήσια 90,00 € χ 8.385 παροχές 754.650,00 € σε όλο το Δήμο . Το ποσό αυτό σύμφωνα με τη λογική της διοίκησης αντιστοιχεί στα 300.000 ,00 € που είναι το συνολικό κόστος της Δ.Ε.Η. για
ύδρευση . Θεωρούν ότι πρόκειται για ευθεία παράβαση της αρχής της ανταποδοτικότητας. Ο Δ.Σ. της πλειοψηφίας κ. Κακάνης Κωνσταντίνος διαφωνεί με το πάγιο τέλος που προτείνεται στα Ρυάκια και τον Κολινδρό καθώς και με τη χρέωση της κατανάλωσης στην τοπική κοινότητα Ρυακίων και προτείνει το πάγιο τέλος στα Ρυάκια να διαμορφωθεί σε 20,00 € ετησίως και του Κολινδρού να μείνει ως έχει , το ίδιο και οι χρεώσεις ανά κυβικό για τα Ρυάκια να μείνουν ως έχουν .
Ο Δ.Σ. της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Κ. Δανιηλίδης, καταψηφίζει την απόφαση