Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ- ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας - Κολινδρού στη συνεδρίαση της 24ης Νοεμβρίου 2011, με την υπ’ αρίθ. 332/2011 απόφασή του ψήφισε το παρακάτω ψήφισμα:


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ- ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ Δ.Ε.Η.


Η επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω του λογαριασμού της Δ. Ε. Η. και η απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης σε περίπτωση μή καταβολής του, είναι μέτρο άδικο, βάρβαρο, αντιλαϊκό και αντισυνταγματικό.
Η επιβολή του συναρτάται με τις τιμές ζώνης και την παλαιότητα των κτισμάτων αλλά δε βρίσκεται σε συνάρτηση με το πραγματικό εισόδημα του φορολογούμενου ιδιοκτήτη.
Προκύπτει διπλή φορολόγηση για το ίδιο ακίνητο και δεν είναι ούτε ανταποδοτικό τέλος ούτε αναλογικό, όπως θα έπρεπε να είναι, σύμφωνα με παλαιότερες αποφάσεις του Σ. τ. Ε. αλλά και τη συνήθη πρακτική της Δημόσιας Διοίκησης.
Η Κυβέρνηση λειτουργεί εκβιαστικά και παραβιάζει κάθε αρχή αναλογικότητας μεταξύ της μή καταβολής του και της επαπειλούμενης κύρωσης αφού συνδέει τη μη καταβολή του με την επαχθέστατη ποινή διακοπής του ζωτικής σημασίας κοινωνικού αγαθού της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, πέρα από κάθε αποδεκτή έως σήμερα φοροεισπρακτικής διαδικασίας.
Ζητούμε την άμεση άρση του απαράδεκτου αυτού μέτρου και σε κάθε περίπτωση τη μη επιβολή της επαχθέστατης και προφανώς αντισυνταγματικής κύρωσης της διακοπής ηλεκτροδότησης στους πολίτες που δε θα καταβάλλουν το τέλος αυτό.
Στη διαδικασία αυτή ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού δε συνεργάζεται και δε συμπράττει.