Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

Ο Α.Τσίπρας από την Κατερίνη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει τη σκανδαλώδη συγχώνευση της ΑΤΕ»


Η συγχώνευση της ΑΤΕ με την τράπεζα Πειραιώς, είναι προσωρινή και ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα την ακυρώσει, σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, προειδοποίησε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση, στην πόλη της Κατερίνης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει αυτή τη σκανδαλώδη εκποίηση. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την ΑΤΕ στο δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο», επισήμανε ο κ. Τσίπρας ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των τριών κυβερνητικών κομμάτων. Χαρακτήρισε την ΑΤΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τη ΔΕΗ και τους άλλους στρατηγικής σημασίας δημόσιους οργανισμούς, «θεσμούς στήριξης της ευημερίας του ελληνικού λαού», ενώ ειδικά για την ΑΤΕ προειδοποίησε ότι «θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις», όλοι όσοι ενεπλάκησαν στη διαδικασία συγχώνευσης.
Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την «αποτροπή της ορατής χρεοκοπίας», κατηγόρησε τους τρείς πολιτικούς αρχηγούς (Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη) ότι προσπαθούν να «κρυφτούν ο ένας πίσω από το δάκτυλο του άλλου», τους χαρακτήρισε «τρόϊκα εσωτερικού» και «μοιραία τριανδρία», ενώ τους ζήτησε να «ανακοινώσουν τις περικοπές που έχουν ήδη αποφασίσει». Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε και το ΠΑΣΟΚ, για τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ενώ έστρεψε τα πυρά του και εναντίον του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, χαρακτηρίζοντάς τον ως «φυσικό αυτουργό του μνημονίου», ότι «εκτοξεύει φραστικά πυροτεχνήματα» και ότι «απλά σκηνοθετεί την τελευταία πράξη του δράματος».
Η ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του προγράμματος κάμπινγκ νεολαίας του κόμματος, που πραγματοποιείται στο Βαρικό Λιτοχώρου Πιερίας. Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στις νέες και τους νέους, τους προέτρεψε να αγωνιστούν για να απαλλαγούν, όπως είπε, από το «βρόγχο θανάτου» της ξενιτιάς, της ανεργίας και της φτώχειας. «Εμείς είμαστε η κινητήρια δύναμη της μεγάλης ανατροπής στην Ελλάδα. Μιας ανατροπής που θα ταρακουνήσει την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά, ενώ μεταξύ άλλων είπε ότι ο Σλοβένος φιλόσοφος, Σλαβόϊ Ζίζεκ, προέτρεψε τους Έλληνες «να σώσουν τη χώρα τους, αλλά και την Ευρώπη, από τους αυτόκλητους σωτήρες».
Για πολιτική σχιζοφρένεια του Αλ. Τσίπρα κάνει λόγο ο Σ. Κεδίκογλου
Για πολιτική σχιζοφρένεια του κ. Τσίπρα που δεν έχει όρια κάνει λόγο ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι από τη μία προωθούν με όλες τους τις δυνάμεις το λόμπι που θέλει τη χώρα εκτός ευρώ και από την άλλη ορκίζονται στο όνομα της ευρωπαϊκής της πορείας.
«Οι Έλληνες γνωρίζουν καλά και δεν συγχωρούν τα «φετίχ» του κ. Τσίπρα. Ας ξέρει ο κ. Τσίπρας ότι η κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες θα εμποδίσουν την Πέμπτη φάλαγγα της δραχμής να πετύχει το στόχο της», πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.