Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Στις 10 Αυγούστου στις 21:30 στον Κολινδρό η μεγάλη επιτυχία της δραματικής Θεατρικής Παράστασης "Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ "

Μετά την μεγάλη επιτυχία που πραγματοποίησε η Θεατρική ομάδα της Εκκλησιαστικής σκηνής της Μητροπόλεως Κίτρους & Κατερίνης στην κατἀμεστη αίθουσα του Αγίου Φωτίου τον περασμένο Φεβρουάριο & Μάρτιο στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Φώτια 2011» το έργο Αλεξάνδρου Οστρόσφσκι σε διασκευή Λουκά Φωτεινού θα ανέβει αύριο Τετάρτη 10 Αυγούστου στα πλαίσια του 5ου Φεστιβάλ Βόρειας Πιερίας στον Κολινδρό.
 Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσειθησει  με κομμένη την ανάσα τα δρώμενα της παράστασης η οποία με την χρήση οπτικών προβολών καθήλωσαν τους θεατές. Βρισκόμαστε στην πόλη Kalinov δίπλα στις όχθες του ποταμού Βόλγα στην Ρωσία του 1859 όπου ….ξεσπάει …η καταγίδα…
                Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ.κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΣ είχε δηλώσει ενθουσιασμένος «Δεν πρέπει κανείς να χάσει αυτήν την παράσταση. Τα μηνύματα ηταν τόσα πολλά και μας αφορούσαν όλους. Συγχαρητήρια ολόθερμα σε όλους τους συντελεστές της παράστασης, στους 20 ηθοποιούς και άλλους 15 που εργάστηκαν στο παρασκήνιο, μα προ παντός στον ακούραστο Διεθυντή του Αγίου Φωτίου τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμ.π.Παύλο Ντούρο»
                Η παράσταση δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το επαγγελματικό θέατρο. Στην Ελλάδα ανεβάστηκε πρώτη φορά το 1965 από το Εθνικό Θέατρο με τους Λυκούργο Καλλέργη κ.α.π.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, προσφορά  του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.
Η επόμενη και τελευταία παράσταση της «Καταιγίδος» θα γίνει την Κυριακή 30 Αυγούστου στην Λάρισα στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.


fotia 2011 001.jpg


DSC_5060.jpg